csak előre

2020.01.10. 11:40

Fucsovics az Australian Openre tartogatja a csúcsformát

A magyar teniszező saját bevallása szerint négy győzelmét követően csütörtökre „elfogyott kicsit” az 1,465 millió dollár (433 millió forint) összdíjazású dohai keménypályás tenisztornán, amelynek negyeddöntőjében két sima szettben (6:2, 6:0) kikapott a szerb Miomir Kecmanovictól.

24 July 2019, Hamburg: Tennis, ATP-Tour, Hamburg European Open, singles, men, round of 16 in the stadium at Rothenbaum: Thiem (Austria) - Fucsovics (Hungary). Marton Fucsovics in action. Photo: Daniel Bockwoldt/dpa

Forrás: AFP / DPA / dpa Picture-Alliance

Fotó: Daniel Bockwoldt

Fucsovics pénteken, a közösségi oldalán kifejtette: a vereség után sok negatív kritikát kapott, ezért úgy érezte, hogy mindenképpen reagálnia kell a történtekre.

„Felkészültem Dohára, a szezonra. Jól játszottam, négy meccset nyertem. Tegnapra elfogytam kicsit. Nem fogom a rossz időre, az ellenfél szerencséjére, de nem segített, ez tény. A csúcsformát az Australian Openre szeretném elérni, fizikailag és mentálisan egyaránt. Nem szeretnék megsérülni, tegnap jó sanszom lett volna rá”

- írta.

Hozzátette: dolgozik tovább, az ő lelkiismerete tiszta.

„Higgyétek el, hogy nehezebb ez, mint ahogy sokszor látszik”

- fogalmazott. Elárulta: este már repülőre ül, és utazik Ausztráliába, ahol hétfőn kezdődik a következő versenye.

Fucsovics selejtezős volt a dohai tornán, két győzelemmel lépett fel a főtáblára. Ott előbb három szettben bravúros győzelmet aratott a nyolcadik helyen kiemelt amerikai Frances Tiafoe felett, majd két játszmában jobbnak bizonyult a szabadkártyás török Cem Ilkelnél.

Forrás: MTI

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a sonline.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!