Dohai tenisztorna

2020.01.08. 19:17

Szerb ellenfele lesz Fucsovicsnak

Fucsovics Márton bejutott a legjobb nyolc közé az 1,465 millió dollár (433 millió forint) összdíjazású dohai keménypályás tenisztornán, amelynek negyeddöntőjében Miomir Kecmanovic lesz az ellenfele.

A világranglistán 70. magyar játékos a szerdai nyolcaddöntőben a török Cem Ilkellel csapott össze, aki a rangsor 279. helyezettjeként szabadkártyával szerepelt a főtáblán, és még csak pályafutása 26. ATP-főtáblás meccsére készült.

A két játékos eddig egyszer találkozott, 2016-ban az olaszországi Todiban rendezett salakpályás challenger-versenyen Fucsovics nyert szetthátrányból fordítva.

A szerdai meccsen a selejtezőből főtáblára került 27 éves magyar – aki már három győzelemnél tartott Katarban – az első szettet nagyon magabiztosan, 29 perc alatt megnyerte, majd a másodikban is ő irányított. Öt-négynél két meccslabdája volt, melyeket három évvel fiatalabb isztambuli ellenfele ugyan hárított, de a harmadikat értékesítve az MTK játékosa 1 óra 13 perc elteltével lezárta az összecsapást.

A világranglistán 62. szerb játékos, Miomir Kecmanovic a második fordulóban meglepetésre két játszmában búcsúztatta a harmadik helyen kiemelt francia Jo-Wilfried Tsongát.

A 27 esztendős, a rangsorban 70. magyar játékos korábban még nem találkozott a nála hét évvel fiatalabb teniszezővel.

Forrás: MTI

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a sonline.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!