férfi kosárlabda

2020.01.28. 12:10

Távozik a magyar válogatott szövetségi kapitánya

A februári Európa-bajnoki selejtezők után távozik posztjáról Ivkovics Sztojan.

A szövetség (MKOSZ) honlapján közzétett tájékoztatás szerint az elnökség kedden a szakvezető meghallgatását követően úgy döntött, elfogadja a lemondását azzal, hogy a szerződésben rögzített felmondási időben igényt tart a munkájára. Ez azt jelenti, hogy a februári Eb-selejtezőkön még Ivkovics irányítja a nemzeti csapatot.

A horvát-magyar szakember január elején jelentette be, leül a Kaposvári KK kispadjára, noha az MKOSZ részéről a felnőtt szövetségi kapitányok alkalmazásának egyik feltétele az volt, hogy élvonalbeli klubnál nem végezhetnek szakmai munkát.

Bodnár Péter főtitkár korábban közölte, vagy hozzáigazítják a szerződést a meglévő feltételekhez és csökkentik a megbízási díjat, vagy újragondolják, hogy ezekkel a feltételekkel milyen kapitánnyal képzelik el a jövőt.

Az 53 éves Ivkovics 2013 februárjában váltotta Rátgéber Lászlót a szakvezetői poszton, s irányításával a magyar válogatott 2017-ben – 1999 után először – kijutott az Eb-re, amelyet a 15. helyen zárt Isztambulban.

A nemzeti csapat a 2021-es kontinenstorna selejtezőjében Ausztriával, Ukrajnával és Szlovéniával került egy csoportba, amelyből az első három jut ki majd a Németországban, Olaszországban, Csehországban és Grúziában sorra kerülő Eb-re. A kvalifikáció első két mérkőzésén a magyarok Szlovéniát fogadják február 20-án Szombathelyen, majd három nappal később Ukrajnában lépnek pályára.

Forrás: MTI

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a sonline.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!