Női röplabda BL

2020.02.06. 22:14

Nem sikerült az újabb bravúr a Vasasnak

3-0-ra kikapott a klubvilágbajnok olasz Coneglianótól.

A magyar bajnok a zárófordulóban, február 18-án a román Alba Blaj csapatával játszik Nagyszebenben.

A Vasas az első fordulóban bravúros pontszerzéssel kezdett, éppen az előző idényben BL-döntős Conegliano otthonában kapott ki 3-2-re. A magyar bajnokcsapatot a második fordulóban a francia Nantes győzte le 3-0-ra, míg a sorozat 2018-as finalistája, a román Alba Blaj 3-1-re nyert Érden. A franciák elleni idegenbeli mérkőzésen egy szettet nyerte a Vasas.

A Conegliano ezzel szemben veretlenül állt a csoport élén.

Az olasz sztárcsapat játékerejét jelzi, hogy a májusban elveszített BL-döntő óta minden sorozatot figyelembe véve egyetlen vereséget szenvedett: egy decemberi bajnokin – a Kínában aratott klubvilágbajnoki győzelme után négy nappal – a Perugia otthonában kapott ki 3-2-re. Azóta 11 mérkőzésen mindössze egyetlen játszmát veszítettek Daniele Satarelli tanítványai.

A csütörtöki összecsapáson az olaszok több meghatározó játékosa, így a világbajnok amerikai Kimberly Hill, a vb-ezüstérmes olasz Paola Egonu, illetve az olimpiai negyedik holland Robin De Kruijf is pihent. Az így is világsztárokkal megtűzdelt Conegliano az első játszmában semmi kétséget nem hagyott afelől, melyik a jobb csapat, és simán, mindössze húsz perc alatt került előnybe.

A második felvonásban jobban teljesített a fővárosi együttes, a játékrész derekáig a szlovák Mária Kostelanská vezérletével tartotta a lépést ellenfelével, a BL-ezüstérmes azonban a hajrá előtt ritmust váltott és kétszettes előnybe került.

A harmadik periódusra is megmaradt az olaszok jókedve – a cserejátékosok folyamatosan énekeltek és táncoltak a számukra kijelölt zónában -, és bár az elején a Vasas vezetett, a Conegliano elsősorban kiválóan játszó centereinek köszönhetően fordított, és összességében 70 perc alatt sima győzelmet aratott.

A mérkőzés legeredményesebb játékosa a vendégek olasz válogatott centere, Raphaela Folie volt 19 ponttal.

A Conegliano sikerével biztosította helyét a negyeddöntőben, ahova az öt csoportelső mellett a három legjobb második jut.

Forrás: MTI

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a sonline.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!