modernizálás

2020.05.17. 13:08

Termálvízzel fűtik majd a BVSC-Zugló Szőnyi úti létesítményeit

Folytatódnak a koronavírus-járvány előtt megkezdett infrastrukturális fejlesztések a BVSC-Zugló sportklubnál.

Folytatódnak a koronavírus-járvány előtt megkezdett infrastrukturális fejlesztések a BVSC-Zugló sportklubnál, melynek több létesítményét hamarosan termálvízzel fűtik majd.

A XIV. kerületi egyesület pénteki közlése szerint a BVSC a magyar sportklubok közül elsőként használja fel fűtésre a geotermikus energiát. A közleményben az áll, hogy a Szőnyi úti sporttelepen a hévízkút fúrását befejezték és megkezdték a termálvíz elvezetését a létesítményekhez, a hő kinyerése után pedig a vizet a városligeti Széchenyi Gyógyfürdő hasznosítja majd.

A klubnál számos fejlesztés zajlik, ezek közül szeptemberben lezárul az asztaliteniszezők kiscsarnokának teljes felújítása, továbbá a sportág nagycsarnoka fűtési rendszerének korszerűsítése. Még előtte, már a nyáron átadható lesz a Szőnyi úton épülő új futópálya, melyet a már épülő, műfüves labdarúgó nagypálya és a hamarosan épülő röplabdacsarnok közelében alakítottak ki.

A közlemény azt is jelezte, hogy a klub székházának átépítése „lényegében lezárult”, az épületben csak kisebb munkák vannak hátra, s várhatóan június végén vehetik birtokba a sportolók, szakemberek és vezetők.

A Tatai úti sporttelepen a műfüves labdarúgópályák, illetve az egyik élőfüves játéktér már elkészült. A másik élőfüves pálya kialakításával is végezhetnek idén, és várhatóan befejezik az öltözőépület modernizálását is.

Forrás: MTI

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a sonline.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!