Labdarúgó NB I

2020.06.07. 23:24

Az éllovas Ferencváros megtörte a Diósgyőr lendületét

A címvédő 3-0-ra győzte le a vendég Diósgyőrt a labdarúgó OTP Bank Liga 27. fordulójának zárómérkőzésén vasárnap este.

A címvédő és éllovas Ferencváros 3-0-ra legyőzte a vendég Diósgyőrt a labdarúgó OTP Bank Liga 27. fordulójának zárómérkőzésén vasárnap este.

A DVTK kezdte frissebben a mérkőzést, ennek eredményeként rövid idő alatt három lehetőséget is kidolgoztak a vendégek. A Ferencváros pár perc után pörgött fel, és még nagyobb helyzetekkel válaszolt. A találkozó lendületét megtörte ugyan az egészségügyi szünet, de a félidő hajrája ismét veszélyes helyzeteket tartogatott. Gól azonban a színvonalas első felvonás lezárásaként sem született.

A második félidő elején a játékot végig irányító Ferencvárosnak másfél perc kellett a kétgólos előny megszerzéséhez – Boli lesipuskásként talált be, majd Zubkov lőtt bombagólt -, a miskolciak így kénytelenek voltak feladni a térfelükre visszahúzódó taktikájukat. Hiába érkeztek azonban a friss erők vendégoldalon, a DVTK nem jelentett veszélyt Dibusz kapujára. A hazaiak erőlködés nélkül tudták a mezőnyben tartani a játékot, majd a szakadó esőben Botka révén tovább növelték az előnyüket.

A bajnokságban a Ferencváros pályaválasztóként 51 találkozó óta nem talált legyőzőre, ebben az időszakban a 40. győzelmét aratta. A Diósgyőr ellen otthon sorozatban hetedszer nyert.

A DVTK-nak viszont megszakadt a jó idegenbeli sorozata a bajnokságban: a miskolci gárda vendégként ezt megelőzően november 9-én szenvedett vereséget legutóbb, azt követően négy győzelem mellett háromszor játszott döntetlent.

OTP Bank Liga, 27. forduló:

Ferencvárosi TC-Diósgyőri VTK 3-0 (0-0)

gólszerzők: Boli (54.), Zubkov (55.), Botka (83.)

sárga lap: Botka (30.), Haratin (56.), Sigér (76.), illetve Rui Pedro (17.), Sesztakov (91.)

Ferencváros:

Dibusz – Lovrencsics, Otigba, Botka, Civic – Haratin (Vécsei, 61.), Sigér (Frimpong, 77.) – Zubkov (Nguen, 77.), Somália, Isael (Skvarka, 71.) – Boli (Szihnyevics, 71.)

Diósgyőr:

Danilovic – Sesztakov, Polgár, Szűcs K., Vági – Hasani (Egerszegi, 75.), Márkvárt, Iszlai (Adukor, 64.), Kiss T. (Cortes, 64.) – Ivanovszki (Tabakovic, 75.), Rui Pedro (Molnár G., 61.)

Forrás: MTI

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a sonline.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!