vízilabda

2020.06.08. 20:04

Meg kellett műteni Varga Dénes térdét

Nagyon súlyos sérülést szenvedett az Európa-bajnok magyar férfi vízilabda-válogatott csapatkapitánya.

Budapest, 2020. január 10. Varga Dénes, a budapesti vízilabda Európa-bajnokságra készülõ válogatott csapatkapitánya edzésen a Duna Arénában 2020. január 10-én. Az Eb-n mindkét nemnél egy olimpiai kvóta szerezhetõ. MTI/Szigetváry Zsolt

Forrás: MTI

Fotó: Szigetváry Zsolt

Vári Attila, a magyar szövetség elnöke a szervezet hétfői közleményében elmondta, hogy a Bajnokok Ligája-győztes FTC-Telekom Waterpolo pólósa

a nemzeti csapat összetartásának egyik edzésnapján sérült meg, aminek következtében meg kellett műteni.

Hozzátette, a sérülés várhatóan nem veszélyezteti a játékos jövő évi olimpiai szereplését.

Madaras Norbert, az FTC vízilabda-szakosztályának elnöke elmondta,

a 33 éves olimpiai bajnok előreláthatólag három-négy hónap múlva végezhet teljes értékű munkát.

„Az biztos, hogy a nyári Magyar Kupán még nem számíthatunk csapatkapitányunkra, akit biztosítottunk támogatásunkról. Az FTC mindent megtesz annak érdekében, hogy klasszisunk minél hamarabb egészséges legyen és a csapat rendelkezésére álljon” – fűzte hozzá.

Varga Dénes a vlv.hu szakportálnak adott interjúban az eset kapcsán elmondta, egy teljesen felesleges és elkerülhető baleset történt egy csapatprogramon. Megjegyezte, ez várhatóan kisebb törést okoz majd a karrierjében, hiszen egy ilyen sérülés után nem az lesz az első gondolata az edzőteremben, hogy csúcsot döntsön, hanem hogy egyáltalán „nekiálljon-e” edzeni.

„Hiába halasztották el egy évvel az olimpiát, ahhoz nekem nagyon kellene kapkodnom. Nem tudom, hogy 33 évesen mennyire szeretnék kapkodni, túlvállalni magam”

– utalt arra a világ legjobbjának is megválasztott pólós, hogy nem biztos, hogy formába tud ismét lendülni az ötkarikás játékokig.

Varga Dénes megjegyezte, jelenleg úgy gondolja, hogy az erejéből reálisan arra futja, hogy a Ferencvárossal még két évig szóló szerződését kitöltse, ezalatt pedig újabb két bajnoki címet nyerjen a zöld-fehérekkel, ebben az esetben klubszinten velük lenne a legeredményesebb a pályafutása.

„Sok komponenses hátteret igényelne, hogy eredményesen szerepeljek a válogatottban. Jelenleg nem látom, hogy ez meglenne, és hogy ezt bele tudnám tenni. Bár még az elején vagyok, de azt sem látom, hogy meglenne a szándék, és biztosítottak lennének a lehetőségek a vízilabda közegében ahhoz, hogy az én gyógyulásom, regenerálódásom kellően intenzív legyen”

– fogalmazott kissé homályosan a kiváló játékos a válogatottsággal kapcsolatban.

Hozzáfűzte, ez nem jelenti azt, hogy nem tesz meg mindent, de a családja és a civil élete egyre fontosabb számára.

„Az a prioritás, hogy rájuk fordítsam azt az időt, amit egy ilyen helyzetben az extra gyors gyógyulás igényelne”

– szögezte le Varga.

Forrás: MTI

Borítókép: Varga Dénes, a budapesti vízilabda Európa-bajnokságra készülő válogatott csapatkapitánya edzésen a Duna Arénában 2020. január 10-én.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a sonline.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!