harc

2020.07.23. 15:30

Szoboszlai: ki kell jutnunk az Európa-bajnokságra

A magyar labdarúgó-válogatott közel áll ahhoz, hogy kijusson a jövő évre halasztott Európa-bajnokságra és nem esélytelen a részvétel kiharcolására az osztrák bajnokság legértékesebb játékosának választott Szoboszlai Dominik szerint, aki nem szeretné, ha nélküle rendeznék meg a kontinensviadalt.

Hungary's midfielder Dominik Szoboszlai listens to the national anthems prior to the stadium inauguration friendly match between Hungary and Uruguay in Puskas Arena of Budapest on November 15, 2019. (Photo by ATTILA KISBENEDEK / AFP)

Forrás: AFP

Fotó: Attila Kisbenedek

A Salzburggal bajnok válogatott középpályás az M1 aktuális csatornának adott interjúban beszélt többek között a nemzeti csapat előtt álló feladatokról és az Eb lehetőségéről.

„Úgy jövök majd haza Salzburgból, vagy akárhol is leszek, hogy ki kell jutnunk az Európa-bajnokságra”

- jelentette ki a 19 éves futballista az október 8-ra kiírt, Bulgária elleni pótselejtezőre utalva, melynek megnyerése után még az Izland-Románia találkozó győztesét is le kell győzni november 12-én az Eb-ért.

„Ami volt 2016-ban, azt még sajnos nem tudtam átélni, mert annyi idős még nem voltam, de most ezt át szeretném élni.”

Szoboszlai az elmúlt szezonban kiemelkedő teljesítményt nyújtott, különösen a világjárvány miatti szünetet követően játszott nagyon eredményesen. Ezzel kapcsolatban a fiatal tehetség annyit jegyzett meg, hogy a karantén, a bezártság unalmas volt, de rengeteget edzett, ahogy egyébként mostani nyári szünete alatt is teszi. Elmondása szerint

a szezon zárása óta mindössze négy-öt olyan nap volt, amikor nem tréningezett, egyébként mindig mozgott, igyekezett formában tartani magát.

Nagy kérdés vele kapcsolatban, hogy a következő kiírásban is az osztrák bajnokot fogja-e erősíteni, vagy más csapatnál folytatja. Ő ugyanakkor – elmondása szerint – nem foglalkozik ezzel, és nem is szokott azon gondolkozni, hogy például Spanyolországban, vagy Olaszországban játszana-e inkább. Azt viszont határozottan kijelentette, hogy egyáltalán nem lenne csalódott, ha Salzburgban focizna az új szezonban is.

Forrás: MTI

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a sonline.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!