Magyar Nagydíj

2020.07.19. 14:42

Todt: remélem, Schumacher még állhat nyilvánosság elé

Jean Todt, a Nemzetközi Automobil Szövetség (FIA) elnöke reményét fejezte ki, hogy a hétszeres Forma-1-es világbajnok német Michael Schumacher valaha még nyilvánosság elé állhat.

German former Formula One Ferrari driver Michael Schumacher (R) listens to Ferrari team mananger, French Jean Todt (L), during a ceremony to award national prizes to car drivers on January 16, 2009 at a hotel in Escazu, west of San Jose. Schumacher is in Costa Rica as Foundation of the International Automobile Federation (FIA)s ambassador to promote a cycle path and road safety and to donate one million dollars for projects. AFP PHOTO/ Yuri CORTEZ (Photo by YURI CORTEZ / AFP)

Forrás: AFP

Fotó: Yuri Cortez

A sportvezető a Magyar Nagydíjon kijelentette, legutóbb múlt héten látogatta meg a korábbi pilótát, aki elmondása szerint „harcol”.

„Nagyon remélem, a világ láthatja majd még őt. Ez az, amiért a családja dolgozik”

- mondta az FIA elnöke, aki azon kevesek egyike, akit a család beenged a 2013-as síbalesete óta lábadozó német versenyző otthonába.

Todt ugyanakkor most sem árult el részleteket egykori pilótája állapotáról.

Az 51 éves Schumacher 2013. december 29-én szenvedett síbalesetet a franciaországi Méribelben, súlyos fejsérülése miatt kétszer meg kellett operálni. Jelenleg genfi otthonában ápolják, állapotáról a család a rehabilitáció kezdete óta nem oszt meg információt a sajtóval.

Borítókép: Jean Todt és Michael Schumacher 2009-ben

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a sonline.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!