Ország-világ

2020.10.18. 19:35

A Fehérvár ellen szerzett először pontot házigazdaként a Honvéd

A Budapest Honvéd 2-2-es döntetlent játszott a vendég MOL Fehérvárral a labdarúgó OTP Bank Liga hetedik fordulójának vasárnapi zárómérkőzésén, az Új Hidegkuti Nándor Stadionban.

Budapest, 2020. október 18. A kispesti Hidi Patrik (b) és a fehérvári Nego Loic a labdarúgó OTP Bank Liga 7. fordulójában játszott Budapest Honvéd - MOL Fehérvár FC mérkõzésen a budapesti Új Hidegkuti Nándor Stadionban 2020. október 18-án. MTI/Illyés Tibor

Forrás: MTI

Fotó: Illyés Tibor

A vendégek a mérkőzés elején magukhoz ragadták a kezdeményezést, helyzeteket is kidolgoztak, de azokat – elsősorban Zivzivadze révén – elpuskázták. A kispestiek sokszor beszorultak a saját térfelükre, és teljes intenzitással védekezni kényszerültek, a szünetben azonban így is náluk volt az előny: Gazdag szabadrúgása után a labda a lécről Balogh Norbert elé került, aki nem hibázott.

A szünet után is támadásban maradt a Fehérvár, és a Honvédban volt ugyan tartás, a vendégek a második félidő közepén kevesebb mint három perc alatt – Nego és Petrjak találatával – fordítottak. A 74. percben váratlanul, Rockov kapus hatalmas hibáját kihasználva Traore távoli fejesével egyenlített a Honvéd. A hajrában a fehérvári támadásokban már nem volt kellő átütőerő, így azokat a hazaiak nagyobb izgalmaktól mentesen kivédekezték, és megőrizték az egyik pontot.

A két együttes sorozatban harmadszor nem bírt egymással. A Honvéd először ért el döntetlent a szezonban, pályaválasztóként pedig két vereség után először szerzett pontot. A Fehérvár veretlenségi sorozata immár nyolc mérkőzés óta tart a bajnokságban, viszont megszakadt a három találkozó óta tartó győzelmi szériája.

Forrás: MTI

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a sonline.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!