roland garros

2020.10.06. 15:13

Babosék bejutottak az elődöntőbe

A címvédő Babos Tímea, Kristina Mladenovic kettős a negyedik mérkőzését is megnyerte, ezzel elődöntőbe jutott a francia nyílt teniszbajnokságon.

Melbourne, 2020. január 31. Babos Tímea (j) és a francia Kristina Mladenovic, miután gyõzött a tajvani Hszie Szu-vej és a cseh Barbora Strycová ellen az ausztrál nemzetközi teniszbajnokság nõi párosának döntõjében Melbourne-ben 2020. január 31-én. MTI/EPA/Lynn Bo Bo

Forrás: MTI / EPA

Fotó: Lynn Bo Bo

A világbajnok magyar, francia duó a keddi negyeddöntőben a Marta Kosztyuk, Aljakszandra Szasznovics ukrán, fehérorosz párost verte.

A második helyen kiemelt Babosék – akik közösen diadalmaskodtak az elmúlt két évben a világbajnokságon – ellenfelükhöz hasonlóan egy szettet veszítettek eddigi három meccsükön. Kedden az első szettben csak egyszer vesztették el az adogatásukat, míg Kosztyuk és Szasznovics háromszor, így 33 perc alatt eldőlt a játszma.

A folytatásban a címvédő kettős 2:1-nél került brékelőnybe, majd 5:2-re elhúzott, de kétszer sem tudta kiszerválni a meccset, és az ellenfél kiegyenlített. A játszma hetedik brékjét követően ismét a mérkőzésért adogattak, s ezúttal már sikerrel jártak, így 1 óra 26 perc alatt lezárták a mérkőzést.

Babosék a négy között a kilencedikként rangsorolt amerikai Sofia Kenin, Bethanie Mattek-Sands, vagy a negyedik kiemelt cseh Barbora Krejcikova, Katerina Siniakova párossal csapnak össze.

Eredmény:

női páros, negyeddöntő:

Babos Tímea, Kristina Mladenovic (magyar, francia, 2.)-Marta Kosztyuk, Aljakszandra Szasznovics (ukrán, fehérorosz) 6:2, 7:5

Forrás: MTI

Borítókép: Babos és Mladenovic öröme még év elején Melbourne-ben

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a sonline.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!