korcsolya

2020.10.21. 09:55

Letette a magyar állampolgári esküt az Eb-tizedik műkorcsolyázó

Magyar állampolgári esküt tett Chtchetinina Ioulia orosz származású műkorcsolyázó, aki így Magyar Márkkal közösen harcba szállhat párosban a 2022-es téli olimpiai indulás kivívásáért.

A magyar szövetség (MKOSZ) honlapja szerint a gyerekkora óta Svájcban élő sportoló kedden a Zuglói Anyakönyvi Hivatalban tette le az esküt és vette át Horváth Zsolt kerületi alpolgármestertől a honosításról szóló okiratot.

A 24 éves korcsolyázó és Magyar az idei Európa-bajnokságon a tizedik helyen végzett, a magyar állampolgárság felvételével pedig minden akadály elhárult az elől, hogy a duó a pekingi kvótáért küzdhessen. A szövetség a beszámolójában emlékeztet arra, hogy párosban 64 éve szerepelt legutóbb magyar kettős téli játékokon: az 1956-os Cortina d'Ampezzói olimpián Nagy Marianna és Nagy László bronzérmet nyert.

„Attól a perctől, hogy elkezdtük közös pályafutásunkat Márkkal, a szövetség nagyon sokat segített, hogy megkaphassam az állampolgárságot” – idézi az MKOSZ a versenyzőt.

A magyar páros általában Oroszországban edz, ám a koronavírus-járvány miatt a nyár eleje óta – kisebb megszakításokkal – a magyar fővárosban tréningezik, Chtchetinina pedig társa családjánál lakik.

Forrás: MTI

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a sonline.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!