Ország-világ

2020.11.22. 16:15

Megható videóval emlékezik a pólószövetség Benedek Tiborra

Vasárnapi bejegyzésében Benedek Tiborra emlékezik a Magyar Vízilabda-szövetség. A júniusban meghalt háromszoros olimpiai bajnok, Európa- és világbajnok vízilabdázóról az olimpia kapcsán osztottak meg egy videót.

Hungary's coach Tibor Benedek speaks to his players during the Water Polo European Championships for men's final Hungary vs Serbia in Budapest on July 27, 2014. AFP PHOTO / PETER KOHALMI (Photo by PETER KOHALMI / AFP)

Forrás: AFP

Fotó: Peter Kohalmi

Benedek Tibor összesen hét olimpián vett részt – játékosként öt, edzőként és kapitányként egy-egy viadalon volt ott –, így a legendás vízilabdázó az olimpiatörténetben is maradandót alkotott.

„A Magyar Olimpiai Bizottság december 19-én ünnepli megalakulásának 125. évfordulóját. Ez alkalomból – év végéig – hétvégente meghatározó olimpiai pillanatokat villantunk fel sportágunk igen gazdag történetéből. Benedek Tibor, sportágunk legendája az olimpiatörténetben is maradandót alkotott. Mondhatni a legmarkánsabb nyomott hagyta ott (is), nem csupán a három olimpiai aranyérem miatt„ – írta a szövetség a Facebook-oldalán.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a sonline.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!