Ország-világ

2021.01.15. 22:36

Magabiztosan nyerték első meccsüket a magyarok

A magyarok vasárnap Uruguay, kedden Németország együttesével találkoznak, a középdöntőbe az első három helyezett jut.

Kairó, 2021. január 15. Bánhidi Bence (j2) és Leandro Semedo, a Zöld-foki Köztársaság játékosa (k) a férfi kézilabda-világbajnokság csoportkörének elsõ fordulójában, az A csoportban játszott Magyarország - Zöld-foki Köztársaság mérkõzésen Kairóban 2021. január 15-én. MTI/EPA/AFP

Forrás: MTI/EPA/AFP

Fotó: Pool fotó

A magyar férfi kézilabda-válogatott 34-27-re legyőzte a Zöld-foki Köztársaság csapatát az egyiptomi világbajnokság csoportkörének első fordulójában, péntek este Gízában.

A magyarok vasárnap Uruguay, kedden Németország együttesével találkoznak, a középdöntőbe az első három helyezett jut.

Eredmény, csoportkör, 1. forduló, A csoport:

Magyarország – Zöld-foki Köztársaság 34-27 (19-14

Gíza, zárt kapuk mögött, v.: Emam, Hedaia (egyiptomiak)

lövések/gólok: 51/34, illetve 46/27

gólok hétméteresből: 1/1, illetve 2/2

kiállítások: 10, illetve 6 perc

Magyarország:

Mikler – Hornyák 4, Ancsin 7, Lékai 1, Szita 1, Bánhidi 4, Sunajko 4, cserék: Sipos 1, Győri 2, Topic 1, Balogh Zs. 4, Nagy B. 4, Hanusz 1

A magyar keretből ezúttal Bodó Richárd, Bóka Bendegúz, Rodríguez Álvarez Pedro és Székely Márton maradt ki. Az ellenfél koronavírusos megbetegedések miatt csupán kilenc mezőnyjátékossal és két kapussal tudott kiállni.

Az afrikaiak öt és fél perc után, az ötödik magyar gól után találtak be először, ám ezt követően 5-4-re felzárkóztak. A magyar válogatott gyorsan kilábalt a hullámvölgyből: Balogh Zsolt és Lékai Máté vezérletével hat találattal elhúzott.

A folytatásban több hiba is becsúszott a magyarok támadójátékába – elsősorban labdaeladások -, ezek többségét pedig a zöldfokiak gyors ellenakciókkal kihasználták, így a szünetben 19-14 volt az állás.

Mikler Roland az elsőhöz hasonlóan a második félidőben is fontos védéseket mutatott be, csapata így 24-15-re elhúzott. A 44. percben Sipos Adrián a harmadik kiállítása miatt végleg kivált a játékból, ezt követően ismét csökkent a különbség, ám a magyarok magabiztos sikerét végül nem fenyegette veszély.

A zöldfokiak hiányos felállásuk ellenére végig rendkívül lelkesen játszottak, a vártnál jobban megnehezítették ellenfelük dolgát.

Az afrikai csapat legeredményesebb játékosa Leandro Semedo volt, aki 13 lövésből hat gólt szerzett.

A magyar kapuban Mikler Roland 39 lövésből 13-at védett.

Forrás: MTI

Borítókép: Bánhidi Bence (j2) és Leandro Semedo, a Zöld-foki Köztársaság játékosa (k) a férfi kézilabda-világbajnokság csoportkörének első fordulójában, az A csoportban játszott Magyarország – Zöld-foki Köztársaság mérkőzésen Kairóban 2021. január 15-én.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a sonline.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!