Tokió 2021

2021.02.21. 19:35

Kisorsolták, kikkel fognak összecsapni a vízilabdásaink a tokiói olimpián

A magyar férfi vízilabda-válogatott kifejezetten könnyű, a női együttes pedig erősebb csoportba került a tokiói olimpián.

Budapest, 2020. január 26. A magyar válogatott játékosai ünneplik gyõzelmüket a medencében a budapesti vízilabda Európa-bajnokság férfi tornájának döntõjében játszott Magyarország - Spanyolország mérkõzés végén a Duna Arénában 2020. január 26-án. A magyar csapat a döntõben 9-9-es rendes játékidõ után az ötméterespárbajban 5-4-re gyõzte le Spanyolországot. A magyarok összességében 13. alkalommal és 21 év szünet után lettek újra a kontinens legjobbjai. MTI/Szigetváry Zsolt

Forrás: MTI

Fotó: Szigetváry Zsolt

A sorsolást vasárnap este rendezték Rotterdamban a férfi olimpiai kvalifikációs tornát követően.

Märcz Tamás Európa-bajnok csapata az első kalapból ugyan a világbajnok olaszokat kapta, de rajtuk kívül az amerikai, a dél-afrikai, a görög és a japán válogatott sem jelenthet komoly gondot az együttesnek.

Bíró Attila női válogatottja a címvédő amerikaiakkal, a legutóbbi olimpián harmadik oroszokkal, valamint a kínaiakkal és a házigazda japánokkal játszik majd a csoportküzdelmek során. Mindkét tornán az első négy helyezettek jutnak a negyeddöntőbe.

A férfi torna csoportjai:

A csoport:

Olaszország, MAGYARORSZÁG, Egyesült Államok, Dél-afrikai Köztársaság, Görögország, Japán

B csoport:

Spanyolország, Szerbia, Ausztrália, Kazahsztán, Montenegró, Horvátország

A női torna csoportjai:

A csoport

Ausztrália, Spanyolország, Hollandia, Kanada, Dél-afrikai Köztársaság

B csoport:

Egyesült Államok, Oroszország, MAGYARORSZÁG, Kína, Japán

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a sonline.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!