személyes üzenet

2021.03.16. 09:17

Guardiola is köszöntötte a 110 éves Vasast

Az edzőként kétszeres Bajnokok Ligája-győztes Josep Guardiola is köszöntötte a megalapításának 110. évfordulóját ünneplő Vasast.

Manchester City's Spanish manager Pep Guardiola gestures from the side-lines during the English Premier League football match between Manchester City and Southampton at the Etihad Stadium in Manchester, north west England on March 10, 2021. (Photo by Clive Brunskill / POOL / AFP) / RESTRICTED TO EDITORIAL USE. No use with unauthorized audio, video, data, fixture lists, club/league logos or 'live' services. Online in-match use limited to 120 images. An additional 40 images may be used in extra time. No video emulation. Social media in-match use limited to 120 images. An additional 40 images may be used in extra time. No use in betting publications, games or single club/league/player publications. /

Forrás: AFP / POOL

Fotó: Clive Brunskill

A klub keddi tájékoztatása szerint a spanyol futballtréner videóüzenetében kiemelte, hogy nevelőegyesületének, a Barcelonának az egyik legfontosabb játékosa volt Kubala László, aki az angyalföldieket is erősítette, és része a Vasas „szép és hosszú történelmének”.

A klub 1911. március 16-i megalapításának az előzménye az volt, hogy egy felhívás jelent meg a Vas- és Fémmunkások Lapjában:

„Mindazon vas-és fémmunkás szaktársak, akik a sport és testedzés iránt érdeklődnek és hajlandók egy vasmunkás sportklub alapításában részt venni, kéretnek, hogy 1911. év február hó 24-én, pénteken este 8 órakor, a szövetség házának I. emeleti olvasótermében megjelenni szíveskedjenek.”

Az azóta eltelt 11 évtizedben a Vasas sportolói 50 olimpiai, 55 világ-, 62 Európa-bajnoki és egy paralimpiai aranyérmet nyertek.

„Nagy hálával tartozunk mindazoknak, akik bármilyen szerepkörben bármit tettek azért az elmúlt száztíz évben, hogy a Vasas a magyar sport meghatározó szereplőjévé váljon”

- mondta Markovits László, aki 2002 óta irányítja elnökként a Vasas Sport Clubot. „A múlt év elején még azt terveztük, hogy – a stadionavató mintájára – nagy összejövetelt tartunk az Illovszky Stadionban, ahol kötetlenül, sokszínű programok mellett ünnepelhetett volna együtt a Vasas család. A járványhelyzet ezt nyilvánvalóan nem engedte meg, így az online térben próbáltuk minél emlékezetesebbé tenni ezt az alkalmat. A Vasas család videó-összeállításban fújta el szimbolikusan a száztíz születésnapi gyertyát, az pedig a hab ezen a bizonyos tortán, hogy Pep Guardiolától is kaptunk egy nagyon személyes köszöntő üzenetet” – tette hozzá.

Forrás: MTI

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a sonline.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!