NBI

2021.04.23. 09:36

A Fradi már biztos bajnok, a dobogós helyekért és a bennmaradásért folytatódik a küzdelem

Elsősorban a második és a harmadik helyért folyó küzdelem, valamint a kiesés elkerüléséért vívott harc lesz a középpontban a labdarúgó OTP Bank Liga hétvégi, 31. fordulójában.

Budapest, 2021. április 20. A bajnok Ferencváros játékosai ünnepelnek a labdarúgó OTP Bank Liga 30. fordulójában játszott Ferencvárosi TC - Újpest FC mérkõzés végén a Groupama Arénában 2021. április 20-án. A Ferencváros 3-0-ra legyõzte az Újpest csapatát, így a hátralévõ meccsek eredményétõl függetlenül megvédte címét. Az FTC története során 32. alkalommal nyerte meg a magyar bajnokságot, és sorozatban harmadszor végez az élen. MTI/Koszticsák Szilárd

Forrás: MTI

Fotó: Koszticsák Szilárd

A listavezető Ferencváros hétközben biztosította története 32., és sorozatban harmadik bajnoki címét, így

a zöld-fehérek számára gyakorlatilag tét nélküli lesz a vasárnapi meccsük, amely más esetben rangadónak számítana, mivel a harmadik Fehérvárnál vendégeskednek.

A Fejér megyei együttes számára azonban bőven van ok a pontok gyűjtésére, lemaradása ugyanis öt pont a második Puskás Akadémiával szemben, azaz a hátralévő három körben akár még előzhetne is. Ehhez azonban az is kell, hogy a hétközben a Diósgyőr otthonában vereséget szenvedő felcsútiak ismét hibázzanak, erre viszont nem biztos, hogy éppen most szombaton kerül sor, amikor a kilencedik Zalaegerszeg lesz a vendég a Pancho Arénában.

Nehéz mérkőzés vár az újoncként sereghajtó Budafokra, amely akár ebben a fordulóban el is búcsúzhat az élvonaltól.

A fővárosiakhoz a negyedik Paks látogat vasárnap, Bognár György együttese pedig a mostani idény mindkét egymás elleni bajnoki összecsapásán verni tudta a budafokiakat. Tavaly novemberben 3-2-re nyert a Paks vendégként, majd februárban házigazdaként diadalmaskodott 4-1-re.

A szintén az utolsó szalmaszálba kapaszkodó Diósgyőr a hétközi győzelme után ezúttal Kisvárdáról próbálja majd meg elhozni a három pontot, amely létfontosságú a számára. A miskolciakkal szemben négypontos előnyben lévő Budapest Honvéd a fordulót záró összecsapáson a Mezőkövesdet fogadja.

OTP Bank Liga, 31. forduló:

szombat:

Puskás Akadémia FC-Zalaegerszeg 14.45

Kisvárda Master Good-Diósgyőri VTK 17.00

Újpest FC-MTK Budapest 19.30

vasárnap:

Budafoki MTE-Paksi FC 14.30

MOL Fehérvár FC-Ferencvárosi TC 17.00

Budapest Honvéd-Mezőkövesd Zsóry FC 19.30

A tabella:

1. Ferencvárosi TC 69 pont – már bajnok

2. Puskás Akadémia FC 55 – Konferencia Liga

3. MOL Fehérvár FC 50

4. Paksi FC 44

5. Kisvárda Master Good 42

6. MTK Budapest 39

7. Újpest FC 38

8. Mezőkövesd Zsóry FC 38

9. ZTE FC 33

10. Budapest Honvéd 33

11. Diósgyőri VTK 29

12. Budafoki MTE 27

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a sonline.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!