roland garros

2021.05.25. 16:00

Babos eggyel közelebb a főtáblához, Fucsovics holnap indul Franciaországba

Babos Tímea bejutott a selejtező második fordulójába egyesben a párizsi francia nyílt teniszbajnokságon.

Hungary's Marton Fucsovics returns the ball to Russia's Andrey Rublev during their men's singles fourth round tennis match on Day 9 of The Roland Garros 2020 French Open tennis tournament in Paris on October 5, 2020. (Photo by MARTIN BUREAU / AFP)

Forrás: AFP

Fotó: Martin Bureau

A világranglistán 111. magyar játékos kedden negyedik kiemeltként a kínai Jo Hsziao-tivel (189.) csapott össze, s miután 6:4-re megnyerte az első szettet, riválisa 5:2-es vezetésénél eső miatt félbeszakadt a találkozó.

A kényszerszünet után Jo hozta a második játszmát, így következhetett a döntő szett, amelyben mindketten sokat hibáztak, az adogatással egyformán hadilábon álltak, így tíz brék után 6:6-nál jött a rövidítés. Ebben az ellenfél ötször, Babos pedig csak kétszer vesztett pontot a saját szervájánál, s végül ez bizonyult döntőnek.

Babos a következő körben a horvát Ana Konjuhhal (144.) csap majd össze.

Hétfőn este Gálfi Dalma (235.) kikapott a horvát Jana Fett-től (205.) a kvalifikáció első körében, míg Jani Réka (184.) 18 óra körül kezd a luxemburgi Mandy Minella (207.) ellen.

A selejtezőben három győzelem szükséges a főtáblára kerüléshez.

Eredmények:

selejtező, 1. forduló:

Babos Tímea (4.) – Jo Hsziao-ti (kínai) 6:4, 2:6, 7:6 (7-2)

Fucsovics: a Garrosra még összeszedem magam

A nem túl eredményes salakszezon sikeres lezárásában bízik a francia nyílt bajnokság vasárnap kezdődő főtáblás küzdelmei előtt Fucsovics Márton, a tenisz-világranglista 44. helyezettje.

A legjobb magyar játékos keddi sajtótájékoztatóján kifejtette, kisebb hullámvölgybe került a salakos idény kezdete óta.

„Tény, hogy nem ez a kedvenc borításom, és ez az időszak nem sikerült jól.

A Roland Garrosra, ahová holnap indulok, viszont összeszedem magam, és megpróbálom felidézni a tavalyi emlékeimet, amikor Párizsban nyolcaddöntőt vívtam”

- mesélte a 29 éves teniszező.

Fucsovics Márton az első fél évről elmondta, az 55. helyről indult, közben volt 39. is az ATP-rangsorban, és 700 pontot gyűjtött január óta.

„Ez az eddigi legjobb évkezdetem, de őszintén szólva számítottam rá, hogy így alakul, mert rengeteg munkát tettem bele.

Most az a célom, hogy az eddigi csúcsomat megdöntve a top 30-ba kerüljek”

- jelentette ki, majd közölte, ezt nem elsősorban a füves pályás szezonban tervezi – mivel 2010-es junior wimbledoni bajnoki címe óta nem sok eredményt ért el ezen a borításon -, hanem utána, a kemény pályás versenyeken.

Az MTK játékosa elárulta, sokat jelent neki, ha olyan „csúcskategóriás” ellenfelek, mint Dominic Thiem vagy olyan legendák, mint Mats Wilander elismerően beszélnek róla, mert ezek a vélemények különösen jót tesznek az önbizalmának.

A távolabbi terveket illetően Fucsovics Márton elmondta, még nem gondol az olimpiára, de mindenképpen szeretne pályára lépni Tokióban.

„Az olimpia mindig különleges verseny, én pedig azt tűztem ki magam elé, hogy egyszer át akarom élni azt a légkört. Még sosem jártam olimpián, és Tokiót nem szeretném kihagyni” – fejtette ki, majd rátért a novemberi Davis Kupa-döntőre. „Imádok a hazámért játszani, és remélem, sok magyar eljön majd szurkolni Torinóba. A horvátok és az ausztrálok mellett nem mi leszünk az esélyesek a csoportban, de attól még jó meccseket várok” – fűzte hozzá.

Forrás: MTI

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a sonline.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!