utánpótlás torna

2021.07.01. 16:00

Egy év szünet után ismét megrendezik a Puskás-Suzuki-kupát

Egy év szünet után, július 26-30-án Felcsúton ismét megrendezik a Puskás-Suzuki-kupát, amelyen ezúttal is nyolc csapat vesz részt.

A rendezvényt felvezető szerdai sajtótájékoztatón Mészáros Lőrinc, a Puskás Akadémia kuratóriumának elnöke elmondta, hogy 15 éve működik az akadémia, s

14. alkalommal rendezi meg a világ egyik legerősebb U17-es tornáját.

Jelezte, hogy idén is nívós lesz a mezőny, a meghívottak közül egyedül a spanyol Real Madrid nem tudta vállalni a szereplést a világjárvány miatt.

Maszato Acumi, a névadó Magyar Suzuki Zrt. vezérigazgatója kiemelte: a tavalyi szünet után újra kiváló csapatok részvételével rendezhetik meg a tornát, s ez garanciát jelent arra, hogy az idei labdarúgó Eb mellett egy másik színvonalas tornának is otthont ad Magyarország.

Szöllősi György, a magyar futballhagyomány és a Puskás-ügyek nagykövete arról beszélt, hogy az első Puskás-Suzuki-kupával olyan hagyományt próbáltak teremteni, amelyen Puskás Ferenc egykori klubjai rendszeresen részt vesznek, de akkor nem gondolták volna, hogy ilyen sikeres lesz a kezdeményezés. Kiemelte, hogy azóta két Eb-n vett részt a magyar válogatott,

a hazai labdarúgást körülvevő infrastruktúra és az egész magyar futball előrelépése pedig megkérdőjelezhetetlen, amiben a tornának is van szerepe.

Liszkai Dezső, a Puskás Akadémia igazgatója közölte, hogy a résztvevő nyolc csapatot két négyes csoportba osztották.

A sorsolást követően az A csoportba kapott besorolást az erdélyi Csíkszereda, a görög Panathinaikosz, a német Bayern München és a házigazda Puskás Akadémia, míg a B jelű kvartettben a legutóbbi győztes brazil Flamengo, a portugál Sporting Lisboa, a belga Genk és a Budapest Honvéd szerepel.

A torna első négy napján rendezik a csoportmeccseket, az utolsó napon kerül sor a helyosztókra.

Forrás: MTI

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a sonline.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!