Nemzeti Vágta

2021.07.31. 19:58

Érsekhalma lovasa nyerte a vácdukai elővágtát

Érsekhalma lovasa, Kulisity Rita Melisszeusz Madocsa Mokány nevű lován nyerte a Nemzeti Vágta szombaton megrendezett vácdukai elővágtáját. Másodikként Csörög lovasa, Baján Benita Fernandó Makadám hátán, harmadikként a Püspökhatvant képviselő Mellár János Furioso-82 Díva nevű lován, negyedikként pedig Sződ versenyzője, Nyéki Kata és Vezér nevű lova érkezett a célba – közölték a szervezők.

Az első négy helyezett vehet részt az idei Nemzeti Vágtán október 2-án és 3-án.

A kishuszárok versenyét Vámosszabadi lovasa, Szemenkár Alexandra Ousor Fintor nevű lován nyerte. Második helyen Vácduka képviseletében Keller Glenda Császár nevű lován, harmadik helyen Püspökhatvan versenyzője, Cziráky Zsombor és Szeder nevű hátasa végzett.

A Nemzeti Vágta döntőjébe, a budapesti Hősök terén megrendezett, magyar tradíciókra épülő, történelmi hangulatú lovasversenyre való bejutást az elővágták biztosítják.

Az idei Elővágta sorozat júniusban indult a Vajdasági Vágtával, és szeptember 18-án zárul a Hevesi futammal – idén összesen 15 helyszínen, köztük 4 határon túli településen mérik össze tudásukat a legjobb lovasok.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a sonline.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!