legyőzték a Honvédot

2021.07.31. 22:15

Győzelemmel tért vissza az élvonalba a Debrecen

A másodosztályból bajnokként visszatérő Debrecen 4-1-re nyert a Budapest Honvéd vendégeként szombaton, a labdarúgó OTP Bank Liga 2021/22-es idényének nyitófordulójában.

Budapest, 2021. július 31. A kispesti Nagy Dominik (j) és a debreceni Bévárdi Zsombor a labdarúgó OTP Bank Liga elsõ fordulójában játszott Budapest Honvéd - Debreceni VSC mérkõzésen az új Bozsik Arénában Budapesten 2021. július 31-én. MTI/Bruzák Noémi

Forrás: MTI

Fotó: Bruzák noémi

A kispestiek közel három év után játszhattak újra saját stadionjukban, a Bozsik Aréna építése miatt 2018. augusztus 5-e óta albérletben voltak.

Jelentős fölényben futballoztak a házigazda kispestiek az első félidőben, és a hetedik szögletük után Bőle Lukács gyönyörű kapásgóljával a 37. percben megszerezték a vezetést. A Debrecen főként a magyar élvonalban 4999 nap után pályára lépő Dzsudzsák Balázs szabadrúgásai után veszélyeztettek.

A vendégek a 60. percben az NB I-ben debütáló VAR-rendszernek köszönhetően büntetőhöz jutottak, ráadásul emberelőnybe kerültek, a 11-es pedig a 108-szoros válogatott Dzsudzsák értékesítette.

Öt perccel később már fordított is a Debrecen Bárány révén, és a vendégek Bévárdi Zsombor remek megmozdulása után eldöntötték a három pont sorsát. A végeredményt a korábbi Honvéd-játékos, Ugrai Roland állította be.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a sonline.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!