tokió 2020

2021.07.06. 13:00

Vajon meglesz az első olimpiai magyar győzelem tollaslabdában?

A jó sorsolásban bízik Sárosi Laura, aki első magyar tollaslabdázóként szeretne mérkőzést nyerni az olimpián.

Rio de Janeiro, 2016. augusztus 11. Sárosi Laura az indiai Puszarla Venkata Szindhu elleni csoportmérkõzésen a rió nyári olimpia nõi egyéni tollaslabdaversenyén a Rio de Janeiró-i Riocentro központ 4-es pavilonjában 2016. augusztus 11-én. Sárosi Laura kikapott elsõ mérkõzésén. MTI Fotó: Illyés Tibor

Forrás: MTI

Fotó: Illyés Tibor

A Tisza Tollas SE sportolója keddi sajtótájékoztatóján elmondta, a csütörtöki sorsolástól sok függ, és komoly sikernek tartaná, ha a csoportból továbbjutna az egyenes kieséses szakaszba.

Sárosi Laura a 38 fős mezőnyben a 29. helyen szerzett kvótát. Mint mondta, ezzel a középmezőnybe tartozik.

A továbbjutás szempontjából az ellenfelek mellett meghatározó lesz, hogy három- vagy négyfős csoportba kerül, az előbbiből egy, az utóbbiból kettő versenyző léphet tovább

- közölte.

A szegedi sportoló az egyetlen a magyar tollaslabdázók közül, aki második olimpiáján vehet részt. Úgy fogalmazott, a jövőbe próbál tekinteni, új célokat keres.

A magyar játékosok eddig se szettet, se meccset nem nyertek ötkarikás játékokon, mint mondta, bízik benne, hogy az első lesz, akinek ez sikerül.

Az elmúlt években nemzetközi tornagyőzelmeket aratott Sárosi Laura úgy érzi, a tokiói kvalifikáció sokkal simább volt, mint a riói. Hangsúlyozta, ennek egyik oka, hogy már plusz öt év munka áll mögötte, s emellett egy olyan csapat, amely mindenben támogatja.

A két éve a Tisza Tollas SE-ben játszó versenyző elmondta, Szegeden az első pillanattól kezdve támogató közeg fogadta. Nagy előny még, hogy míg Budapesten sok ideje ment el az utazással, Szegeden a tollaslabda-csarnok, a konditerem, az étkezés egy helyen van, így minden körülmény adott volt a sikeresen felkészüléshez.

Sárosi Laura indonéz edzőjével, Didi Purwantóval július 16-án utazik Japánba, a tollaslabda-torna 24-én kezdődik a tokiói olimpián.

Forrás: MTI

Borítókép: Sárosi Laura az indiai Puszarla Venkata Szindhu elleni csoportmérkőzésen a rió nyári olimpia női egyéni tollaslabdaversenyén a Rio de Janeiró-i Riocentro központ 4-es pavilonjában 2016. augusztus 11-én

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a sonline.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!