emlékezet

2021.08.28. 21:45

Felavatták Czibor Zoltán szobrát Komáromban

Az Aranycsapat legendás tagjának egészalakos szobra Csák Attila alkotása.

Komárom, 2021. augusztus 28. Czibor Zoltán olimpiai bajnok és világbajnoki ezüstérmes labdarúgónak, az Aranycsapat játékosának szobra az avatóünnepség napján a komáromi Czibor Zoltán Városi Sporttelepen 2021. augusztus 28-án.

Forrás: MTI

Fotó: Mohai Balázs

A Czibor Zoltán Városi Sporttelep előtt felavatták szombaton Komáromban az Aranycsapat legendás tagjának egészalakos szobrát, Csák Attila alkotását. Az eseményt a Czibor-emlékév keretében rendezték.

„Azok a bajnokok, sportolók érdemlik ki a szeretetet és az utókor emlékezetét, akik önmagukon túlmutató célért küzdenek. A hazájukért, a nemzetükért, 15 millió magyarért” – jelentette ki a szobor leleplezése előtt a Külügyi és Külgazdasági Minisztérium tájékoztatásért és Magyarország nemzetközi megjelenítéséért felelős államtitkára.

Menczer Tamás hozzátette, ezeknek a sportolóknak az eredményei nyomán emelt fővel járhatunk és arra gondolhatunk, hogy mi voltunk a világon a legjobbak.

Az ő diadalaik egyúttal reményt adtak, hogy újra lehetnek sikereink. Ma kihúzhatjuk magunkat, és azt mondhatjuk, hogy újra tudunk sikeresek lenni, újra vannak eredményeink – mondta az államtitkár.

Szöllősi György, a Magyar Sportújságírók Szövetségének elnöke, a Czibor-emlékév fővédnöke a legendás sportoló társaságában töltött időkből származó személyes történetekkel idézte meg a labdarúgó alakját.

Elmondta, Czibor Zoltánt elszakíthatatlanul erős kötelék fűzte a kommunista diktatúrában semmibe vett értékekhez. Istenhez, a családjához és hazájához, melynek szolgálatát a legszentebb kötelességének tartotta.

„Példája, hazaszeretete az Aranycsapat története révén örökre fennmarad. Komárom legújabb kori hőse és példaképe nevét sporttelep és utca viseli a városban. A Czibor-emlékév kezdetén meghirdetett feladatok közül újabbat teljesítettünk, elkészült Czibor Zoltán komáromi szobra, Csák Attila szobrászművész alkotása” – tette hozzá az emlékév fővédnöke.

Czunyiné Bertalan Judit, a térség fideszes országgyűlési képviselője kiemelte, Czibor Zoltán hazatérésében nagy szerepe volt Komáromnak, ahová őt hazavárták és ahol megteremthette korábbi egyesületének utódját.

Forrás: MTI

Borítókép: Czibor Zoltán olimpiai bajnok és világbajnoki ezüstérmes labdarúgónak, az Aranycsapat játékosának szobra az avatóünnepség napján a komáromi Czibor Zoltán Városi Sporttelepen 2021. augusztus 28-án.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a sonline.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!