mls

2021.08.05. 08:15

Gazdag Dániel megszerezte első gólját Amerikában (videó)

Sallói Dániel és Gazdag Dániel is gólt szerzett az észak-amerikai profi labdarúgóliga (MLS) alapszakaszának szerdai játéknapján.

Hungary's midfielder Daniel Gazdag (L) challenges San Marino's midfielder Lorenzo Lunadei during the FIFA World Cup Qatar 2022 Group I qualification football match between San Marino and Hungary on March 28, 2021 at the Seravalle stadium in San Marino. (Photo by Andreas SOLARO / AFP)

Forrás: AFP

Fotó: Andreas Solaro

A liga honlapja szerint a Sporting Kansas City 4-1-re győzött a Los Angeles FC otthonában, a meccset végigjátszó Sallói a 36. percben az öt és feles sarkáról kapásból lőtt a hazaiak hálójába.

Az augusztus 25-én éppen Los Angelesben sorra kerülő All-Star-mérkőzésre is meghívott magyar szélsőnek négy gólpassz mellett ez már a tizedik találata volt a mostani idényben, ezzel holtversenyben második a góllövőlistán.

Az SKC szintén holtversenyben a nyugati főcsoport tabellájának első helyén áll.

A Philadelphia Union házigazdaként 3-0-ra nyert a Toronto FC ellen,

az első találatnál Gazdag Dániel adta a gólpasszt, a másodikat pedig ő maga szerezte büntetőből.

A válogatott támadó középpályás kezdőként 74 percet töltött a pályán, és ez volt a harmadik gólpassza, illetve az első találata az MLS-ben.

Schön Szabolcs együttese, az FC Dallas 1-1-es döntetlent ért el a Seattle Sounders otthonában, a magyar válogatott futballista kezdőként 66 percet kapott a vendégeknél.

A Dallas a nyugati főcsoport kilencedik helyén áll, a Philadelphia pedig harmadik a keleti konferenciában.

Forrás: MTI

Borítókép: Gazdag a San Marino elleni vb-selejtezőn

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a sonline.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!