Kevés helyzet

2021.08.07. 22:05

Grozav fejesével nyert az MTK

A csapat házigazdaként 1-0-ra legyőzte a Budapest Honvéd csapatát a labdarúgó OTP Bank Liga második fordulójának szombati játéknapján.

A kezdés előtt ünnepélyesen elbúcsúztatták Kanta Józsefet, az MTK korábbi csapatkapitányát, aki 1998-tól tavaszi visszavonulásáig erősítette a kék-fehér együttest.

Küzdelmes első negyedóra után az MTK megszerezte a vezetést: az élete első NB I-es mérkőzését játszó Kocsis Bence szögletét Grozav fejelte a hálóba. Kevés helyzetet hozott az első félidő, amelyet a szervezetten védekező hazaiak zártak egygólos előnnyel.

A szünetben köszöntötték Tóth Krisztiánt, az MTK cselgáncsozóját, aki bronzérmet nyert a tokiói olimpián.

A 67. percben Baráth Botond kiállítása miatt a Honvéd emberhátrányba került, és bár a folytatásban ennek ellenére volt lehetősége az egyenlítésre, a gombabetegség miatt rossz állapotban lévő gyepszőnyegen több gól nem született.

OTP Bank Liga, 2. forduló:

MTK Budapest-Budapest Honvéd FC 1-0 (1-0)

Új Hidegkuti Nándor Stadion, v.: Karakó

gólszerző: Grozav (19.)

sárga lap: Miovszki (11.), Varju (14.), Perkovic (69.), illetve Baráth (17., 67.), Májer (56.), Villar (71.)

kiállítva: Baráth (67.)

MTK:

Mijatovic – Varju, Perkovic, Nagy Zs. – Balázs B. (Baki, 86.), Palincsár (Prosser, 76.), Ramadani, Kocsis B. (Weir, a szünetben), Nagy B. – Grozav, Miovszki (Dimitrov, 62.)

Honvéd:

Szappanos – Mezgrani, Baráth, Lovric, Talys – Zsótér (Gale, 90.), Hidi (Batik, 70.), Villar – Bőle, Eppel (Lukic, 71.), Májer (Pantelic, 57.)

Forrás: MTI

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a sonline.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!