szedték a lábukat

2021.10.10. 21:57

Az eső sem tartotta vissza a futókat a Budapest Maratonon

Az idén elhunyt Nemzet Sportolója, Monspart Sarolta tiszteletére felállított emléksátorban kiállították a világbajnok tájfutó fényképeit, kupáit.

Nem kedvezett az időjárás a maratonistáknak hétvégén a Budapest Maratonon, de így is több mint háromezren vágtak neki a 42 kilométernek.

A férfiak futamában Nagy Péter szakította át a szalagot a Pázmány Péter sétányon 2:33:37 órás időeredménnyel, a női verseny első helyezettje Anna Borisenko lett Oroszországból, aki 2:58:12 óra alatt ért célba. A tavalyi győztes, Csere Gáspár ezúttal párban állhatott fel a dobogó legfelső fokára Dani Áronnal a BEAC Atlétikát képviselve (2:23:02).

A maratonisták előtt egy perccel rajtoltak a handbike versenyzők, akik kézzel hajtható kerékpárral tették meg a 42 kilométert, közülük Schober László (2:20:47) tekert be elsőként a célba. Kele Géza a 200. maratonját teljesítette, míg a hatvani kórház sürgősségi főorvosa, Zacher Gábor ezúttal váltóban versenyzett. A klasszikus távon elindultak még a Magyar Kézilabda Szövetség bírói, triatlonisták, színészek, valamint zenészek és művészek is.

Az idén elhunyt Nemzet Sportolója, Monspart Sarolta tiszteletére felállított emléksátorban kiállították a világbajnok tájfutó fényképeit, kupáit, „A futás csodálatos világa” című könyvét és a 2010-ben nyert Prima Primissima-díját is.

Több mint 13 ezren vettek részt a 36. Budapest Spar Maratonon, amelyen szombaton családi programokat és a rövidebb távú viadalokat rendezték meg, vasárnap pedig a 30 kilométeresek, a váltók és a maratonisták taposták a főváros utcáit.

A rendezvényre kilátogatott Szabó Tünde sportért felelős államtitkár, Karácsony Gergely, Budapest főpolgármestere, és az olimpiai bajnok mellúszó Gyurta Dániel is.

Forrás: MTI

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a sonline.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!