Ország-világ

2021.10.12. 20:43

A magyar válogatott 68 év után bravúrt ért el az angolok ellen a Wembleyben

A magyar labdarúgó-válogatott 1-1-es döntetlent játszott kedden az Eb-ezüstérmes angol csapat vendégeként a világbajnoki selejtezősorozat nyolcadik fordulójában, de bravúrja ellenére negyedik maradt a csoportjában. Marco Rossi szövetségi kapitány kényszerűségből igencsak felforgatott védelemmel küldte pályára a magyar labdarúgó-válogatottat az Eb-ezüstérmes Anglia elleni világbajnoki selejtezőmérkőzésen ma este.

London, 2021. október 12. Sallai Roland (j2) és az angol Declan Rice (j3) a labdarúgó világbajnoki selejtezõk 8. fordulójában játszott Anglia - Magyarország mérkõzésen a londoni Wembley Stadionban 2021. október 12-én. Jobbról Nagy Ádám. MTI/Kovács Tamás

Forrás: MTI

Fotó: Kovács Tamás

Az olasz szakember eltiltás miatt nem számíthatott Botka Endrére, míg Willi Orbán már visszatért lipcsei klubjához, így az ő helyüket Lang Ádám és Kecskés Ákos vette át.

Rossi még egy helyen változtatott az albánoktól három napja elszenvedett 1-0-s vereséghez képest, ezúttal Schön Szabolcsnak szavazott bizalmat kezdőként Sallói Dániel helyett.

Az angol drukkerek kapu mögött helyet foglaló keménymagja hangos füttykoncerttel fogadta a magyar himnuszt, amely alatt végig énekeltek.

A magyar válogatott napra pontosan 119 évvel ezelőtt játszotta első hivatalos mérkőzését, akkor Ausztria vendégeként 5-0-s vereséget szenvedett.

A találkozó gyászszünettel – amely hangos tapsvihar volt – indult az angolok 1966-ban világbajnok legendái, a szeptemberben elhunyt Jimmy Greaves és Roger Hunt tiszteletére.

Nem sokkal a kezdés után kisebb verekedés tört ki a magyar szektorban, fekete ruhás szurkolók csaptak össze a rendőrökkel, de rövid idő belül helyre állt a nyugalom.

Hungary fans clashed with police at Wembley during Tuesday's World Cup Qualifier against England.

A rendőrség közleménye azért hatolt a szektorba, hogy előállítson egy drukkert, aki rasszista megjegyzésekkel illetett egy rendezőt.

Az első veszélyes helyzetre nyolc percet kellett várni, Shaw indult meg a bal oldalon, beadását követően pedig Nagy Zsolt az utolsó pillanatban tudott Kane elől menteni. A magyarok a 14. percben jutottak először a házigazdák kapujáig, egy szépen felépített támadás végén Sallai lőtt jócskán fölé.

A 23. percben Luke Shaw találta el ballal, félollóval Nego fejét a 16-os bal oldalán belül, Schäfer visszapassza után, büntetőt ítéltek a magyaroknak, amit Sallai Roland gyönyörűen be is rúgott. 1-0.

A 37. percben Stones góljával egyenlítettek az angolok, így 1-1-re változott az állás.

Az első félidő vége előtt nem sokkal Gulácsi még kivédte Sterling lövését, így 1-1-es eredménnyel vonulhattak szünetre a csapatok.

A második félidőben nem született gól, így döntetlen maradt az állás.

A nemzeti együttes az Évszázad mérkőzése, azaz a 68 évvel ezelőtti legendás, 6-3-as diadal óta először nem kapott ki Angliában. Azóta nyolcszor vereséggel tért haza a szigetországból.

A magyar válogatott november 12-én San Marinót fogadja, majd három nappal később Lengyelországban zárja a kvalifikációs sorozatot.

Az angol-magyar összecsapás – közép-európai idő szerint – 20.45-kor kezdődött a spanyol Alejandro Hernández sípjelére a londoni Wembley Stadionban.

A magyar válogatott kezdőcsapata:

Gulácsi Péter – Lang Ádám, Szalai Attila, Kecskés Ákos – Nego Loic, Nagy Ádám, Schön Szabolcs, Schäfer András, Nagy Zsolt – Szoboszlai Dominik – Sallai Roland

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a sonline.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!