bejelentés

2021.11.16. 07:00

2028-ig az M4 Sport közvetíti a magyar labdarúgó-válogatott és a következő két Eb meccseit

A most meghosszabbított szerződés idén a második történelmi megállapodás az M4 Sport számára.

London, 2021. október 12. A magyar válogatott játékosai a labdarúgó világbajnoki selejtezõk 8. fordulójában játszott Anglia - Magyarország mérkõzés végén a londoni Wembley Stadionban 2021. október 12-én. A találkozó 1-1-es döntetlennel zárult. MTI/Kovács Tamás

Forrás: MTI

Fotó: Kovács Tamás

Történelmi megállapodást kötött a Médiaszolgáltatás-támogató és Vagyonkezelő Alap (MTVA) és az Európai Labdarúgó Szövetség (UEFA), amelynek értelmében 2028-ig az M4 Sport lesz a magyar labdarúgó-válogatott, valamint a következő két Európa-bajnokság kizárólagos hazai közvetítője – tájékoztatta az MTVA Sajtó és Marketing Irodája az MTI-t.

A lengyel-magyar világbajnoki selejtezőt nem sokkal megelőző hétfői bejelentés szerint az UEFA EURO 2024 és 2028 valamennyi mérkőzése mellett az UEFA Nemzetek Ligája döntőjét is közvetíti a közszolgálati sportcsatorna.

A most meghosszabbított szerződés idén a második történelmi megállapodás az M4 Sport számára: a spotcsatorna korábban már bejelentette, hogy 2024-ig rendelkezik a Bajnokok Ligája, az UEFA Európa-liga és a Konferencia-liga mérkőzései kapcsán az első választás jogával.

A mostani szerződés eredményeképp az M4 Sport a jövőben is egyértelműen piacvezető lesz a sportcsatornák körében.

„A mostani szerződésünkkel biztosította vált, hogy a többi csapatsporthoz hasonlóan a labdarúgó válogatottunknak is az M4 Sport lesz az otthona. Nem kérdés, hogy ezzel a szerződéssel az M4 Sport a legnépszerűbb és legnézettebb sportjogokról szóló együttműködést kötötte meg” – idézi a közlemény Papp Dánielt, az MTVA vezérigazgatóját.

„A nyári Eb-döntő és a három magyar vonatkozású csoportmérkőzés a teljes hazai piacon 2021 eddigi legnézettebb műsorai. Abban bízunk, hogy a következő két kontinenstornára is kvalifikálja magát nemzeti tizenegyünk. Az UEFA Nemzetek Ligájában pedig – mivel feljutott a legmagasabb ligába – jövőre biztosan a kontinens legerősebb csapataival mérkőzhet meg, mi pedig közvetíteni fogjuk” – tette hozzá Papp Dániel.

Forrás: MTI

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a sonline.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!