V4 teqball-gála

2021.11.06. 22:23

Olimpiai sportággá emelnék a magyar fejlesztésű teqballt

A V4-ek ma már az Európai Unión belül a legerősebb, leghatékonyabb szövetséget alkotják és a kapcsolatok szorosabbra fűzésének fontos részét képezi a sportdiplomácia – erről beszélt a Külgazdasági és Külügyminisztérium tájékoztatásért és Magyarország nemzetközi megjelenítéséért felelős államtitkára szombaton Telkiben a magyar, a cseh, a lengyel és a szlovák részvétellel megrendezett nemzetközi teqball tornán.

Menczer Tamás kifejtette: az alig néhány éve magyar innovációként kifejlesztett új sportág, a focit és a pingpongot ötvöző teqball máris népszerűvé vált az egész világon, sztárfocisták sora vált lelkes hívévé.

A külügyi tárca most azon dolgozik, hogy olimpiai sportág rangra emelkedjen ez a magyar kreativitást dicsérő tevékenység.

A speciális teqball asztalok is hazai gyártásúak, a biatorbágyi üzemből szállítják szerte a világba – tette hozzá.

Menczer Tamás, a Külgazdasági és Külügyminisztérium tájékoztatásért és Magyarország nemzetközi megjelenítéséért felelős államtitkára (k) beszél, mögötte Murányi Gergely, a Teqball diplomáciai kapcsolatokért felelős vezetõje (j) és Borsányi Gábor, a Teqbal ötletgazdája (b) a V4-Teqball Gála megnyitóján Telki sportcsarnokában 2021. november 6-án
Fotó: Máthé Zoltán / MTI

Az államtitkár azt is elmondta, hogy a nemzetközi sportdiplomáciai kapcsolatok ápolásában a magyar partnerek igen aktívak, eddig például a teqballon kívül a V4-ek országai kerékpáros és futóversenyeket rendeztek, hamarosan pedig sakkban mérik össze tudásukat.

A tornát a magyar Katz Balázs Velkey Balázs kettős nyerte.

Címkék#teqball

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a sonline.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!