Öttusa

2021.11.08. 13:48

Szülés után felkészül a párizsi olimpiára Kovács Sarolta

A novemberig tartó pihenőjét már befejezte a tokiói olimpián bronzérmes Kovács Sarolta, aki a következő idényben nem versenyez, de gyermeke megszületése után visszatér az öttusába.

Kovács Sarolta a nõi öttusázók egyéni versenyének bónuszvívás számában a világméretû koronavírus-járvány miatt 2021-re halasztott 2020-as tokiói nyári olimpián a Tokió Stadionban 2021. augusztus 6-án.

Forrás: MTI

Fotó: Czeglédi Zsolt

„Az olimpia után hosszú szabadságot kaptam, csak a múlt héten kellett jelentkeznem a klubomnál. Ezt meg is tettem, de bejelentettem, hogy a következő idényt versenyzés szempontjából kihagyom, mert május közepén kisbabánk születik”

– mondta az MTI-nek az Alba Volán harmincéves világbajnoka.

Hozzátette: az öttusába mindenképp visszatér, hiszen a szülés után még két éve marad, hogy felkészüljön a párizsi olimpiára.

A sportágat sokkoló döntésről, mely szerint a 2024-es játékok után a lovaglást kiveszik a tusák közül, markáns véleményt fogalmazott meg.

„Bár engem versenyzőként valószínűleg nem fog érinteni a lovaglás nélküli öttusa, mégis felháborít a nemzetközi szövetség hirtelen jött határozata, több más társamhoz hasonlóan én is aláírtam a lovaglás melletti kiállást. Kedvenc számom volt ez a tusa, és arra is emlékszem, kisgyerekként nagyon vártam, hogy végre lovagolhassak. Most pedig az egyesületnél a kicsinyeken látom, mennyire szeretnének már lovagolni, vagy aki már lovagol, nagyon élvezi”

– mesélte Kovács Sarolta, aki amíg teheti, minden délután lejár az egyesületbe, könnyű edzésekkel tartja magát formában. Lőni és futni tud, és jelenlétével is segíti a társak, és a fiatalabbak felkészülését.

Borítókép: Kovács Sarolta a női öttusázók egyéni versenyének bónuszvívás számában a világméretű koronavírus-járvány miatt 2021-re halasztott 2020-as tokiói nyári olimpián a Tokió Stadionban 2021. augusztus 6-án.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a sonline.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!