Interjú

2022.01.14. 10:17

Wladár: szerintem a párizsi olimpián már nem indul Hosszú Katinka

A Magyar Úszószövetség elnöke ugyanakkor azt mondja, adjuk meg a bajnoknőnek a lehetőséget, hogy ha bejelentésre készül, azt ő tehesse meg.

Exkluzív interjút adott Wladár Sándor, a Magyar Úszószövetség elnöke a Mandinernek. A Hosszú Katinka visszavonulásával kapcsolatos találgatásokra azt mondta: adjuk meg a bajnoknőnek a lehetőséget, hogy ha bejelentésre készül, azt ő tehesse meg, amire valószínűleg hamarosan sor kerül. Az úszószövetség elnöke a a Mandiner Jobbfelső: pipa című podcastjában kitért arra, hogy szerinte a párizsi olimpián már nem indul Hosszú Katinka. 

 

Az olimpiai bajnok úszó elnök teljes tabula rasa-t hirdetett 2017-ben a magyar úszósporton belül, részben ez lehet az oka annak a megtisztulási folyamatnak, amit a Turi-ügy kapcsán vagy éppen Szilágyi Liliána nyilatkozatai nyomán ismert meg a közvélemény.

A Széchy-éra visszaélései

Mélyen és őszintén beszél a Széchy-éra visszaéléseiről, arról, lehet-e mindennek köze az úszósportban bekövetkező lelki és testi fenyítésekhez. Arról is megdöbbentő őszinteséggel nyilatkozik, mi lesz a félelemben dolgozó edzőkkel, sőt, a Gyárfás Tamás vezette időszak felelősségéről is véleményt mond. Arra pedig nyíltan válaszol, kit látna szívesen a Magyar Olimpiai Bizottság élén. 

 

A teljes tényfeltáró beszélgetést szombaton 10 órától hallhatják a Mandiner Jobbfelső: pipa című podcastjában, a Mandiner YouTube-csatornáján, podcastfelületein és a Facebookon.

Borítókép: Wladár Sándor, a Magyar Úszószövetség (MÚSZ) elnöke beszél a Glasgow-ban augusztus 3-án kezdődő Európa-bajnokságra készülő magyar úszóválogatottról és a kitűzött célokról tartott sajtótájékoztatón a margitszigeti Grand Hotelben 2018. július 31-én 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a sonline.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!