Magyar bíró is lesz a seregszemlén

2022.03.29. 07:16

Ismét indul magyar szumós a Világjátékokon

Kerstner Róbert kvótát szerzett a multisport eseményre.

Tajvan, Cali és Wroclaw után idén, az egyesült államokbeli Birminghamben is lesz magyar szumós a Világjátékokon.

A Nemzeti Versenysport Szövetség (NVESZ) sajtószolgálata hétfőn azt írta, hogy a Magyar Szumó Szakszövetség információi szerint Kerstner Róbert kvótát szerzett a nem olimpiai sportágak seregszemléjére.

 

A szövetség elnöke, Ancsin László szerint az elmúlt években minden megváltozott a sport világában is.

A világjárvány alaposan átírta a kvalifikációs kiírást. Összességében örülünk, hogy a nemzetközi szövetségtől jött az értesítés a kvótáról, mint ahogy annak is, hogy Szakály László személyében magyar bíró is lesz a seregszemlén

– mondta Ancsin, aki az európai szövetség alelnöke is egyben.

A Kispesti Nehézatlétikai Sportiskola sportolója, a nehézsúlyú Kerstner Róbert nagy világversenyen legutóbb 2019-ben állhatott dobogóra, akkor harmadik lett a vb-n openben.

A hét minden napján edzek, hol úszom, hol erőnléti munkát végzek, és ott vannak a szumós edzéseim is. Hatalmas megtiszteltetés, hogy Magyarországot képviselhetem a Világjátékokon

– mondta a versenyző, aki munka mellett készül a játékokra, szerkezetlakatosként dolgozik.

A 2022-es Világjátékokat július 7. és 17. között rendezik. A NVESZ információi szerint a multisport eseményre eddig 11 sportágban szereztek indulási jogot a magyarok, továbbá a tekések bemutató sportágként vesznek majd részt a seregszemlén.

Borítóképünk illusztráció. Forrás: Shutterstock

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a sonline.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!