Fedett pályás atlétikai vb

2022.03.18. 19:00

Kozák Luca mégsem indul Belgrádban

Az eredeti tervektől eltérően Kozák Luca nem indul a belgrádi fedett pályás atlétikai világbajnokságon.

A hazai szövetség honlapjának híre szerint a sprinter a hét elején combhajlítóizom-sérülést szenvedett, emiatt „alapos mérlegelés után” a stábja úgy döntött, hogy nem áll rajthoz 60 méteres gátfutásban, amelynek futamait szombaton rendezik.

Kedden az edzésen egy kicsit megrángattam a combhajlítómat, ami ráadásul a lendítőlábam hajlítója volt. Ennek ellenére úgy voltunk vele, hogy azért elutazunk Belgrádba és megnézzük, hogy rendbe jön-e. Sajnos nem volt elég ez az időszak ahhoz, hogy teljesen meggyógyuljon, de most voltunk ultrahangon, nincs semmi komoly dolog

– mondta Kozák Luca. Hozzátette, a stábjával nem akartak komolyabb sérülést kockáztatni, inkább teljes energiájával a szabadtéri szezonra koncentrál.

A 60 és a 100 méteres gátfutás magyar csúcstartója elmondta még, hogy jövő pénteken a Dél-afrikai Köztársaságba utazik edzőtáborozni, és reményét fejezte ki, hogy addigra teljesen rendbe jön.

Borítókép: A későbbi győztes Kozák Luca, a fedett pályás atlétikai országos bajnokság női 60 méteres gátfutás versenyszámának döntőjében a nyíregyházi atlétikai centrumban 2022. február 27- én. Fotó: MTI/Czeglédi Zsolt

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a sonline.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!