Cselgáncs Grand Slam

2022.07.07. 10:32

Tóth Krisztián koronavírusos

Pozitív koronavírusteszt miatt nem indulhat el a hétvégi, budapesti cselgáncs Grand Slam-viadalon az olimpiai bronzérmes Tóth Krisztián.

A judoinfo.hu szaklap csütörtöki írása szerint Nagy András, a magyar szövetség főtitkára közölte:   

"Krisztián teljesen jól van, tünetmentes, de sajnos nem léphet tatamira a Grand Slamen. A válogatott elveszítette vezetőjét is, Murakami Kijosi technikai igazgató eredménye ugyanis szintén pozitív lett" - tette hozzá. A hazai csapat Tóth kiesésével 28 tagúra fogyatkozott.   

Pánczél Gábor, a vb-ezüstérmes kiválóság mestere elmondta:   

Krisztián reggel még edzett, utána ment a tesztelésre, semmi baja sincs azon kívül, hogy a teszt pozitív eredményt hozott. Sajnos ez most így alakult, de nem ezen fog múlni a párizsi olimpia, bízunk benne, hogy hamar túlleszünk rajta, és talán már a zágrábi Grand Prix-n versenyezhet

- fejtette ki az MTK Budapest vezetőedzője.   

Az első európai olimpiai kvalifikációs viadaltól időközben a teljes francia női válogatott is visszalépett, mert az elutazás előtt elvégzett tesztek több versenyzőnél és stábtagnál kimutatták a vírus jelenlétét. A francia női csapatban három olimpiai bajnok és három világbajnoki aranyérmes is (hiába) készült a budapesti viadalra.   

A háromnapos Grand Slam-viadal küzdelmei pénteken 10 órakor rajtolnak a Papp László Sportarénában, ahová nézők számára ingyenes, de előzetes regisztrációhoz kötött a belépés.

Forrás: MTI

Borítókép: Tóth Krisztián a Nippon Budokan arénában 2021. július 28-án. MTI/Czeglédi Zsolt

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a sonline.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában