Világjátékok

2022.07.15. 09:14

Továbbra is második az éremtáblázaton a magyar küldöttség

A magyar küldöttség a hetedik versenynap után is a második helyen áll az éremtáblázaton az egyesült államokbeli Birminghamben zajló Világjátékokon.

A Világjátékok magyar sajtócsapatának tájékoztatása szerint befejeződtek a küzdelmek a kick-boxosoknál, a 70 kilósoknál Boros Petra ötödik, az 52 kilogrammos Pálfi Viktória pedig hatodik lett. 

A játékokon szerepelt egyetlen magyar íjász, Molnár József a csupasz íj (barebow) kategóriában tizedikként fejezte be a versenyt.   

Az ejtőernyős Verebes Gábor a canopy piloting versenyszámban speed-ben 24., accuracy-ben 23., freestyle-ban 21. distance-ben pedig 24. lett.   

A magyar  csapat tagjai így 25 éremmel - 11 arannyal, 7 ezüsttel és 7 bronzzal - továbbra is az éremtáblázat második helyén állnak a németek mögött.   

Mészáros János, a magyar csapat delegáció vezetője szerint várakozáson felül szerepelnek versenyzők.   

"Korábbi nyilatkozataimban már említettem, hogy akár 20 érmet is szerezhetünk Birminghamben, jelenleg 25-nél tartunk. A tagszövetségeink egyre komolyabban gondolják a Világjátékokra való felkészülést, és egyre nagyobb a rangja ennek a multisport versenynek" - mondta a Nemzeti Versenysport Szövetség (NVESZ) elnöke.   

A 11. Világjátékok versenyei vasárnapig tartanak Alabamában.

Forrás: MTI

Borítókép: Verebes Gábor oktató a sajtónak bemutatja Magyarország első mobil szélcsatornáját Csepelen 2012. október 17-én. MTI Fotó: Szigetváry Zsolt

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a sonline.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!