Fitnesz

2022.08.08. 09:14

Horváth Laura harmadik lett a crossfit-világbajnokságon

Horváth Laura a harmadik helyen végzett az Egyesült Államokban rendezett crossfit-világbajnokságon.

A 25 éves magyar sportoló karrierje során harmadszor állhatott dobogóra a sportág legrangosabb eseményén, 2018-ban és tavaly a második helyen zárt. 

A nőknél ezúttal is a sportág élő legendájának számító, ausztrál Tia-Clair Toomey diadalmaskodott, sorozatban a hatodik sikerét aratta. A férfiaknál is címvdéssel zárult a verseny, a 23 éves amerikai Justin Medeiros másodszor érdemelte ki a világ legfittebb embere címet. A győztesek mindkét nemnél 310 ezer dollárral gazdagodtak, a másodikok 120, a harmadikok 80 ezer dollárt kaptak. A verseny összdíjazása 2,8 millió dollár volt.

A crossfit főként olimpiai súlyemelésből, állóképességi-, valamint erőemelő- és gimnasztikai gyakorlatokból áll, így a legkomplexebb és legmegterhelőbb mozgásformák csoportjába sorolható. Az ötnapos viadalon a versenyzőknek összesen 13 feladatsort kellett teljesíteniük, Horváth két számban is nyert, valamint volt egy második és két harmadik helyezése is a 40 fős női mezőnyben.

Forrás: MTI

Borítókép: Horváth Laura / Facebook

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a sonline.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!