Férfi kézilabda SEHA Liga

2022.09.02. 22:33

Döntős a címvédő Telekom Veszprém

A Veszprém 41-27-re legyőzte az északmacedón Eurofarm Pelisztert a férfi kézilabda SEHA Liga pénteki elődöntőjében.

A vesztes veszprémi csapat a férfi kézilabda Bajnokok Ligája négyes döntőjében a harmadik helyért játszott Telekom Veszprém és a német THW Kiel mérkőzés után Kölnben, a Lanxess Arenában 2022. június 19-én. A Telekom Veszprém 34-34-es rendes játékidőt követően hétméteresekkel kapott ki.

Forrás: MTI/Kovács Anikó

Fotó: MTI/Kovács Anikó

A négyszeres győztes Veszprém hatodszor szerepel a SEHA Ligában, amelynek elődöntőjében Bjárki Már Elísson és Gasper Marguc játékára nem számíthatott kisebb sérülés miatt.

Kapusának lecserélésével létszámfölényt teremtett támadásban a Peliszter, ám hibáit kihasználva a magyar együttes a hatodik perc után ellépett négy találattal. A védekezés egyik oldalon sem működött megfelelően, így 16 perc alatt 25 gól született. Még húsz perc sem telt el, amikor az Eurofarm már másodszor kért időt, sőt kapust is cserélt, de a játék képe nem változott, így a szünetre eldőlt a meccs (24-16).

A 34. percben már tíz gól volt a különbség, és a címvédő a folytatásban is remekelt, szinte minden támadását gólra váltotta, védekezésben pedig egyre hatékonyabb volt. 

A Magyar Kupa-címvédő a hajrában is rendkívül magabiztosan kézilabdázott, így a vártnál is simábban és nagyobb különbséggel nyert.

Vladimir Cupara 11 védéssel, Mikita Vajlupov nyolc, Manuel Strlek, Omar Jahja és Andreas Nilsson pedig egyaránt hat góllal járult hozzá a sikerhez.

A két csapat harmadszor találkozott egymással tétmérkőzésen, és egy vereség mellett másodszor győzött a Veszprém.

A zadari négyes döntő utolsó mérkőzésén, a vasárnap esti fináléban a horvát PPD Zagreb lesz a veszprémiek ellenfele.
 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a sonline.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában