Labdarúgó NB I

2022.10.01. 19:23

Az Újpest simán legyőzte a Kisvárdát, a DVSC új edzője győzelemmel mutatkozott be, a Vasas pedig továbbra is nyeretlen

Az Újpest 4-0-ra legyőzte a Kisvárdát a labdarúgó OTP Bank Liga kilencedik fordulójának első szombati mérkőzésén. A Debreceni VSC már 4-0-ra is vezetett, de végül csak 4-3-ra nyert a vendég Budapest Honvéd ellen a forduló második szombati mérkőzésén. A Vasas pedig most sem tudta megszerezni első győzelmét, mivel házigazdaként 1-1-es döntetlent játszott a Zalaegerszeggel.

A debreceni Varga József (j) és a kispesti Nikola Mitrovic a labdarúgó OTP Bank Liga 9. fordulójában játszott Debreceni VSC - Budapest Honvéd mérkőzésen a debreceni Nagyerdei Stadionban 2022. október 1-jén

Forrás: MTI

Fotó: Czeglédi Zsolt

Újpest-Kisvárda

A legutóbb ezüstérmes hazai csapat sorozatban a harmadik vereségét szenvedte el az élvonalban.

A találkozót eredetileg Kisvárdán rendezték volna, de a Várkerti Stadionban elhasználódott a gyep, ezért a piros-fehérek a pályaválasztói jog felcserélését kérték.

OTP Bank Liga, 9. forduló:
Újpest FC-Kisvárda Master Good 4-0 (3-0)
----------------------------------------
Szusza Ferenc Stadion, 1984 néző, v.: Pintér
   gólszerzők: Vranjanin (31., öngól), Goure (36., 45+1.), Simon K. (68.)
   piros lap: Kovacic (59.), Ötvös (93.)
   sárga lap: Diaby (18.), illetve Vranjanin (20.), Camaj (30.), Navratil (73.)

   Újpest FC:
   ----------
Nikolic - Szabó B., Diaby, Csongvai, Antonov - Mack, Onovo (Boumal, 81.) - Simon K. (Varga Gy., 81.), Katona (Ljujic, 69.), Csoboth (Lahne, 69.) - Goure (Tallo, 75.)

   Kisvárda Master Good:
   ---------------------
Hindrich - Gey, Vranjanin, Kovacic, Matheus Leoni - Asani (Navratil, 70.), Ötvös, Karabeljov (Melnyik, a szünetben), Makowski (Vida, a szünetben) - Mesanovic (Ilievski, 80.), Camaj (Lucas, a szünetben)

Egyértelműen az Újpest kezdte jobban és lendületesebben a találkozót, a technikai hibák azonban eleinte megakadályozták a nagyobb helyzetek kialakulását. 

A játékrész derekán a vendégeknek is volt néhány ígéretes akciójuk, de a lövések rendre elkerülték a kaput. Bő félóra elteltével a lila-fehérek jutottak vezetéshez egy öngóllal: a felszabadítani akaró Vranjanin találta el nagyon szerencsétlenül a labdát. A fővárosiak lendületbe jöttek - Csoboth volt különösen elemében - és kifejezetten veszélyesen futballoztak a szünet előtti percekben, így Goure duplájával jószerivel el is döntötték a három pont sorsát az első félidőben.

A folytatásban a Kisvárdán a hármas csere sem segített, ugyanúgy a nagy kedvvel futballozó Újpest akarata érvényesült, ráadásul az 59. percben Kovacic utolsó emberként szabálytalankodott, így kiállította őt a játékvezető. A hazaiaknak tíz perc sem kellett, hogy emberelőnyben is betaláljanak, 4-0 után pedig mindkét csapat gyakorlatilag már csak a lefújást várta. Nem sokkal a vége előtt a szintén utolsó emberként szabálytalankodó Ötvöst is leküldte a pályáról a bíró, így a vendégek kilenc emberrel fejezték be a mérkőzést.

Debrecen-Budapest Honvéd

A Debreceni VSC már 4-0-ra is vezetett, de végül csak 4-3-ra nyert a vendég Budapest Honvéd ellen a labdarúgó OTP Bank Liga kilencedik fordulójának második szombati mérkőzésén. 

 

A hajdúságiak új vezetőedzője, Srdjan Blagojevic így győzelemmel mutatkozott be az NB I-ben.

 

OTP Bank Liga, 9. forduló:
Debreceni VSC-Budapest Honvéd 4-3 (3-0)
---------------------------------------
Debrecen, Nagyerdei Stadion, 4512 néző, v.: Erdős
   gólszerzők: Babunski (15.), Baráth (26.), Bódi (32.), Lagator (48.), illetve Domingues (53.), Samperio (70., 11-esből), Jónsson (72.)
   piros lap: Gomis (91.)
   sárga lap: Neofitidisz (79.), Baranyai (86.), Gróf (89.)

   Debreceni VSC:
   --------------
Gróf - Bévárdi (Baranyai, 82.), Lagator, Deslandes, Ferenczi - Varga J., Baráth P. (Dreskovic, 82.) - Bódi (Sós, 59.), Dzsudzsák (Neofitidisz, 76.), Szécsi - Babunski (Olawale, 59.)

   Budapest Honvéd:
   ----------------
Szappanos - Doka (Jónsson, 60.), Cirkovic (Lovric, 60.), Prenga, Tamás - Mitrovic (Plakuscsenko, 70.), Gomis - Bocskay (Domingues, a szünetben), Samperio, Zsótér - Kocsis D. (Ennin, a szünetben)

A Debrecen lépett fel támadólag az első percekben, a hazaiak kifejezetten lendületesen futballoztak, amelynek eredményeként negyedóra elteltével vezetést is szereztek.

 Előnyben sem vett vissza a tempóból a Loki, amely rendre a vendégvédelem mögé tudta játszani a labdát, egy ilyen akció révén Baráth is eredményes volt, majd nem sokkal később Bódi hajszálpontos lövésével eldőlni látszott a találkozó. A kispestiek támadásban semmit nem mutattak az első félidőben, első próbálkozásukra 45 percet kellett várni.

A második játékrész azonnal hazai találattal indult, de ez könnyelművé tette a hajdúsági együttest. A Honvéd bár agresszívabb játékra váltott, ám továbbra is elképzelés nélkül futballozott, mégis szépített a csereként beállt Domingues fejesével. A mérkőzést az változtatta meg alapjaiban, hogy Samperio büntetőjével és Jónsson szép lövésével három perc alatt egy gólra felzárkózott a fővárosi gárda, amely ettől kezdve egyértelműen irányított. A kispestiek rohamoztak az utolsó negyedórában az egyenlítésért, volt is lehetőségük, de vagy célt tévesztettek, vagy Gróf védett bravúrosan, így ha nehezen is, de végül otthon tartotta a három pontot a DVSC.

Vasas FC-Zalaegerszeg

A Vasas a labdarúgó OTP Bank Liga kilencedik fordulójában sem tudta megszerezni első győzelmét, mivel házigazdaként 1-1-es döntetlent játszott a Zalaegerszeggel.

OTP Bank Liga, 9. forduló:
Vasas FC-Zalaegerszeg 1-1 (1-0)
----------------------------
Illovszky Rudolf Stadion, 1770 néző, v.: Andó-Szabó
   gólszerzők: Holender (44.), illetve Lesjak (53.)
   sárga lap: Géresi (36.), Holender (64.), illetve Sankovic (30.), Diego Santos (32.), Lesjak (33.),

   Vasas:
   ------
Jova - Szivacski, Otigba, Baráth B., Silye - Berecz, Pátkai (Hidi P., 60.), Vida M. (Ihrig-Farkas, 76.) - Hinora, Novothny (Radó, 76.), Holender

   Zalaegerszeg:
   -------------
Demjén - Mocsi, Csóka (Bedi, 88.), Kálnoki Kis - Lesjak, Sankovic, Kovács B. (Szendrei, 61.), Gergényi - Diego Santos (Szalay, 76.), Manzinga (Ikoba, a szünetben), Németh D. (Ubochioma, a szünetben)

A hatodik percben máris betaláltak az angyalföldiek, de Hinora Kristóf gólját les miatt nem adta meg a játékvezető. 

Szinte teljesen kiegyenlített volt az első félidő, a Vasas valamivel többet próbálkozott a gólszerzéssel, és a szünet előtt sikerrel járt, mivel középen a menteni igyekvő Kálnoki-Kisről Holender elé került a labda, ő pedig hat méterről Demjén kapujába lőtt.

A szünetben kettőt cserélt Ricardo Moniz, a ZTE vezetőedzője, ennek hatására némileg aktívabbá vált csapata, és az 54. percben Gergényi szöglete után Lesjak góljával egyenlített. Szinte rögtön visszavehette volna a vezetést a házigazda, mert Hinora egy szép csellel eltolta Demjén mellett a labdát, végül azonban az oldalhálót találta el.

A játék képe nem változott, továbbra is kiegyenlített mérkőzést láthatott a közönség, kisebb-nagyobb helyzetek ugyanúgy mindkét oldalon kialakultak. A hajrában inkább a Vasas erőltette a támadásokat, többször el is jutott a zalaiak kapujáig, ám mivel újabb gólt nem tudott szerezni, a mezőnyben egyedüliként továbbra is nyeretlen az élvonalban.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a sonline.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!