Öttusa

2022.11.10. 09:16

Már készül a visszatérésre Kovács Sarolta

Elkezdte a rendszeres mozgást az idei évet kisfia születése miatt kihagyó Kovács Sarolta olimpiai bronzérmes, világbajnok öttusázó.

A bronzérmes Kovács Sarolta a női öttusázók egyéni versenyének eredményhirdetése után a világméretű koronavírus-járvány miatt 2021-re halasztott 2020-as tokiói nyári olimpián a Tokió Stadionban 2021. augusztus 6-án

Forrás: MTI

Fotó: Czeglédi Zsolt

Az Alba Volán 31 éves versenyzője bízik benne, hogy rutinja segíti majd visszatérését a társak közé.

„Egy hónapja rendszeressé vált a mozgás az életemben, nagyokat sétálok a kisfiammal, aki a babakocsiban általában végigalussza a kétórás gyaloglásokat. Minden másnap futok, délutánonként pedig az egyesületemben lövőedzéseket tartok kisebbeknek, és már én is beálltam a lőállásba. Bár még nem értem el a versenysúlyomat, de sikerült annyit fogynom, hogy jól érzem magam a bőrömben” – mondta az MTI-nek. 

A tokiói olimpián bronzérmes Tarné Kovács Sarolta arról is beszélt, hogy nem siettet semmit, továbbra is a kisfia az első az életében.

„Vincent november 23-án még csak féléves lesz, egyelőre szeretnék kiélvezni minden vele töltött időt. Egyébként sem késtem le semmiről. A szülésem előtti időszakban is mindig novemberben kezdtük az alapozást, mondhatjuk azt, hogy az alapozó időszakomban vagyok. A futás a legfontosabb, ez a tusa kihat a többire is, ezért először itt szeretném visszaszerezni a régi kondíciómat, az állóképességem. A lövészettől és az úszástól nem félek, azok mindig jól mentek, hamar vissza tudok majd rázódni. Egyébként is a keddi lövőedzésen, amit a kicsiknek tartottam, kipróbáltam magam, és mások is csodálkoztak, hogy milyen jól sikerült, pedig nem is a saját fegyveremmel lőttem” – mesélte.

Kovács Sarolta arról is beszélt, hogy a válogatott keret tagjai a jövő héten a tatai edzőtáborba vonulnak, ahol a hagyományos menetrend szerint megkezdődik a vívómunka, és ő is szeretne ott megjelenni néhány alkalommal:

„Tervezem, hogy többször elmegyek Tatára, alig várom, hogy találkozzak a többiekkel. Vívni még nem fogok, szerintem abban a számban is segít majd az eddig megszerzett rutinom, de jó lesz újra hallani a pengék csattogását, és átélni az asszózások hangulatát.”

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a sonline.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!