Luxemburgi-magyar

2022.11.16. 21:53

Rossi a megfelelő hozzáállást várja el a játékosaitól

A meccs Luxemburg fővárosának vadonatúj, tavaly nyáron átadott stadionjában lesz, csütörtökön 20 órakor.

Marco Rossi, a magyar labdarúgó-válogatott szövetségi kapitánya sajtótájékoztatót tart a másnapi Luxemburg - Magyarország barátságos mérkőzés előtt a Luxembourg Stadionban 2022. november 16-án

Forrás: MTI

Fotó: Kovács Tamás

Marco Rossi szövetségi kapitány a megfelelő hozzáállást várja el a magyar labdarúgó-válogatott játékosaitól csütörtökön a Luxemburg elleni barátságos mérkőzésen.

"Minden meccs fontos. Sok minden jól működött az elmúlt két évben, de a részletekben szeretnénk előre lépni és fejlődni. Ez az, amit szeretnék látni: a fejlődést. Hibázni lehet, de a megfelelő hozzáállást elvárom!" - mondta szerdai sajtótájékoztatóján az olasz szakvezető, aki elárulta: a válogatottól szeptemberben visszavonult Szalai Ádám helyén ezúttal Ádám Martin lesz a középcsatár.

Rossi az MTI érdeklődésére a csapatkapitányi posztot illetően kifejtette, hogy nemcsak a stáb tagjaival, hanem a kulcsjátékosokkal is átbeszélték a helyzetet, ugyanakkor mivel a kerettel még nem közölték, ki lesz az új csapatkapitány, így egyelőre ő sem árulta el. Az új játékosokkal kapcsolatban úgy fogalmazott: egyikük sem ajándékból kapott meghívót, ezzel az első lépést megtették, innentől csak rajtuk múlik, hogy megtartsák a helyüket.

"Luxemburg évről évre olyan játékosokat hoz, akik nem itt születtek. Ennek köszönhetően a válogatottja meccsről meccsre fejlődik, éppen ezért nem becsülhetjük le a riválist. Érdekes meccs lesz, nem szabad a világranglistán elfoglalt pozícióból kiindulni" - mondta a FIFA rangsorában 92. együttesről Rossi, aki kiemelte, hogy a Nemzetek Ligája C divíziójában remek eredményeket ért el a miniállam csapata.

"A klubtársaimtól tudom, hogy a törököknek nem voltak egyszerű meccseik Luxemburg ellen. Nekünk az lesz a feladatunk, hogy ezeket a problémákat elkerüljük" - mondta a Fenerbahcéban futballozó Szalai Attila. - "Szeretnek hátulról építkezni és birtokolni a labdát, de mi is azt szeretnénk, hogy nálunk legyen többet a labda. Remélem, irányítani tudjuk majd a találkozót, mert akkor lesznek helyzeteink is, azokat pedig gólra is kell váltani".

A 24 éves védő kifejtette: a válogatottban minden meccs téttel bír, mert aki felveszi a címeres mezt, annak ez a hozzáállás a kötelessége.

A visszavonult csapatkapitány kapcsán megjegyezte, Szalai Ádám a pályán és pályán kívül is vezéregyéniség volt, de most nekik az a feladatuk, hogy nélküle is hasonlóan jól teljesítsenek, illetve ugyanaz a csapatszellem megmaradjon, ami eddig jellemezte a nemzeti együttest.

A Luxemburg fővárosának vadonatúj, tavaly nyáron átadott stadionjában sorra kerülő meccs csütörtökön 20 órakor a belga Jonathan Lardot sípjelére kezdődik. A találkozót az M4 Sport élőben közvetíti.

A magyar labdarúgó-válogatott várható kezdőcsapata az MTI szerint:
Dibusz - Lang, Orbán, Szalai A. - Fiola, Nagy Á., Styles, Kerkez - Szoboszlai, Sallai - Ádám

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a sonline.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!