Döntés

2023.02.23. 15:17

Wladár Sándor váltja Fürjes Balázst a Nemzetközi Úszó Szövetség vezetőségében

A Magyar Úszó Szövetség (MÚSZ) elnöke bekerült a Nemzetközi Úszó Szövetség, a World Aquatics (WA) legfőbb vezetői testületébe, a Büróba – közölte a magyar szövetség. Wladár Sándort azután jelölte a MÚSZ, hogy az eddigi tag, Fürjes Balázs mandátuma lejárt, ő pedig jelezte, más fontos kormányzati és sportdiplomáciai megbízatásai miatt nem kíván egy újabb ciklust vállalni.

Wladár Sándor, a Magyar Úszó Szövetség (MÚSZ) elnöke a Magyar Olimpiai Bizottság (MOB) közgyűlésén Budapesten 2022. november 26-án

Forrás: MTI

Fotó: Máthé Zoltán

A magyar szövetség csütörtöki tájékoztatása szerint a szervezet Büro-ülésén Huszain al-Musszallam elnök hosszan méltatta a világszövetség és Magyarország kapcsolatát, kiemelve, hogy 

a MÚSZ évek óta nem csupán megbízható partnere a World Aquatics-nek, de a budapesti versenyeken az előkészítés, a szervezés és a rendezés színvonala az abszolút mérce minden más házigazda számára, így a legutóbbi, 2022-es vb-t minden idők legjobbjának nevezte az elnök.

Mindebben elnökként kiemelt szerepet játszott Wladár Sándor, akivel kapcsolatban al-Muszallam jelezte: egy olimpiai bajnok tudása és tapasztalata mindig különleges érték egy sportszervezet irányításában.

Megtiszteltetés a World Aquatics Büro tagjává válni. Magyarországnak kivételes súlya van a világ úszó- és vízilabda-sportjában, azaz ez a megbízatás egyszerre megtisztelő, ugyanakkor rendkívüli felelősséggel is jár, én pedig a minden erőmmel azon leszek, hogy munkatársaimmal, a sportágainkban, a sportágainkért dolgozókkal vállvetve ugyanolyan sikeresen képviseljük az érdekeinket, mint amilyen sikerrel sportolóink szerepeltek az elmúlt években, évtizedekben. Az ugyanis nem kérdés, hogy elsősorban az úszók és vízilabdázók eredményessége teremtette meg Magyarország igazi tekintélyét ebben a közegben.

– mondta a sikeres kandidálás kapcsán Wladár Sándor.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a sonline.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!