Futófesztivál

2023.04.12. 13:10

Új kategória mutatkozik be a 38. budapesti Vivicittán

Egy új kategória, a városi túra is bemutatkozik a 38. Telekom Vivicittá futófesztiválon, amelyet április 22-én és 23-án rendeznek meg Budapesten. A szervezők közel 20 ezer résztvevőt várnak a tavasz legnagyobb szabadidős sporteseményére.

MTI

A 37. Telekom Vivicittá futófesztivál félmaratoni versenyének mezőnye a Margit hídon 2022. március 27-én

Forrás: MTI

Fotó: Kovács Tamás

Révész Máriusz, a Miniszterelnökség aktív Magyarországért felelős államtitkára a szerdai sajtótájékoztatón felhívta a figyelmet arra, hogy egy kutatás szerint idehaza a halálozások 9,7 százalékáért a mozgáshiány a felelős, ez naponta 40 embert jelent. Hozzátette: sokkal többet kellene mozognunk, kellenek a mindennapi célok. Szerinte azért is jó a Telekom Vivicittá, mert az arra történő felkészülésnek köszönhetően már 38 éve sok ezren kezdik el a futóedzéseiket kora tavasszal.

Kocsis Árpád, a szervező BSI ügyvezető-versenyigazgatója elmondta, hogy az idei rendezvény is színes futóünnepnek ígérkezik, ahol mindenki talál kedvére való kihívást. A múlt héten küldte be nevezését az 1986-ban kezdődött budapesti Vivicitták 400.000-edik futója, idén pedig már 15 ezren neveztek, így a résztvevők száma megközelítheti a 20 ezer főt. Az adatok szerint ismét éledezik a futóturizmus, hiszen 80 ország 1300 külföldi futója áll rajthoz. A hazai nevezések 830 településről érkeztek, a legidősebb induló 88 éves lesz, aki az új kategóriában, a gyalogláson indul.

Bősz Anett humán területekért felelős főpolgármester-helyettes arról beszélt, hogy Pest, Buda és Óbuda egyesítésének 150. évfordulója alkalmából egy rendkívüli akcióval igyekeznek futásra ösztönözi a budapestieket. Aki a Vivicittától az őszi SPAR Budapest Maratonig tartó időszak alatt lefut, vagy legyalogol 150 kilométert és ezt a telefonja alkalmazásán igazolni tudja, majd regisztrál, kap egy sorsjegyet, a szerencsések pedig a 150 éves Budapestet ünneplő színházi díszelőadásra nyerhetnek belépőt.

Pereszlényi Zoltán, az eseményt 1997 óta névadóként támogató Magyar Telekom kereskedelmi vezérigazgató-helyettese elárulta, hogy a cég részéről ezúttal is több száz kollégájuk teljesíti majd valamelyik távot, a nevezési díjuk összegével és további 2 millió forinttal támogatják a Suhanj! Alapítványt. Ezen kívül a résztvevőknek egy digitális megoldással is igyekeznek maradandóvá tenni a futóélményt, így akik teljesítik a 7, 10, vagy 21 kilométeres távot, azoknak az 5G segítségével egy személyre szóló klipet készítenek Péterfy Bori énekesnő Kitartás című indulójából.

A futófesztivál szombaton 10 órakor a 3x2 km-es váltóval kezdődik a margitszigeti víztorony közelében, a Schulek Frigyes sétányon. Vasárnap 9 órakor rajtol a félmaraton, majd zárásként 13 órakor a 10 km-es verseny, a Telekom Vivicittá.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a sonline.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában