NBI

2023.05.06. 16:23

Döntetlent játszott Újpesten a sereghajtó Vasas

A sereghajtó Vasas FC 1-1-es döntetlent játszott az Újpest FC otthonában a labdarúgó OTP Bank Liga 30. fordulójának szombati játéknapján.

Forrás: Nemzeti Sport

Fotó: Dömötör Csaba

Az angyalföldiek annak tudatában léptek pályára, hogy vereségük esetén matematikailag is biztossá válik a kiesésük az NB I-ből, de így erre ebben a körben csak akkor kerül sor, ha a MOL Fehérvár vasárnap nyer a vendég Mezőkövesd ellen.

Egyenlő erők küzdelmét hozta az első félidő, mindkét csapat vezetett tudatos, kidolgozott támadásokat, így a gólhelyzetek sem maradtak el. A meccs harmadát követően fokozták az iramot a felek, előbb Nemanja Antonov veszélyeztetett szabadrúgásból, majd Hinora Kristóf ígéretes fejese következett, a 37. percben pedig megszerezte a vezetést a Vasas, miután Silye Erik beadását és Holender Filip lövését követően a labda Djordje Nikolic kapus lábáról a hálóba vágódott.

A folytatásban Hinora megduplázhatta volna a vendégek előnyét, de nem járt sikerrel, a túloldalon viszont Antonov szögletét Jorgosz Andzulasz fejelte a kapuba, ezzel egyenlített az Újpest. 

A hazaiak a vezetést is megszerezhették volna, de a válogatott Csoboth Kevin lövését Uram János kivédte.

A második félidő sokkal kevesebb helyzetet hozott, az iramból is visszavettek a csapatok és sok volt a hiba. A hosszabbítás perceiben mindkét együttes megszerezhette volna a győztes gólt, ám egyik oldalon sem jártak sikerrel a játékosok.

Az Újpest veretlenségi sorozata immár kilenc bajnoki meccs óta tart a Vasas ellen. Az angyalföldiek legutóbb 2016. április 2-án tudták legyőzni a lila-fehéreket.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a sonline.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!