Elképesztő győzelem

2023.05.16. 09:50

Taróczy szerint Marozsán sikere megmutatta a férfi tenisz mélységét

A férfi profi teniszversenyeket szervező ATP is kiemelten foglalkozik a világranglistán 135. Marozsán Fábián szenzációs sikerével: a jövő héttől újra világelső Carlos Alcaraz hétfői legyőzése kapcsán a szervezet hivatalos honlapja megszólaltatta Taróczy Balázst is – írja az MTI.

MW

Marozsán Fábián ünnepel, miután 6:3, 7:6 (7-4)-ra legyőzte a volt és egyben leendő világelső spanyol Carlos Alcarazt a római salakpályás tenisztorna férfi egyesének harmadik fordulójában 2023. május 15-én

Forrás: MTI/AP

Fotó: Andrew Medichini

„Ez egy hihetetlen győzelem volt, elképesztő teljesítményt nyújt Fábián az egész torna alatt. Nagyon kemény mérkőzéseket nyer folyamatosan, Jiri Lehecka ellen az előző fordulóban ugyanúgy nehéz helyzetből fordított a harmadik játszma rövidítésében” – utalt arra, hogy Marozsán Alcaraz ellen a rövidítésben 1–4-ről fordított.

A 69 éves Taróczy volt hétfőig az utolsó magyar teniszező, akinek sikerült top 3-as játékost legyőznie, negyven évvel ezelőtt Hamburgban az aktuális világelső Ivan Lendl felett diadalmaskodott.

„Alcarazt legyőzni elképesztő dolog, hiszen sokan már arról beszéltek, hogy ellene szinte már szettet sem tudnak nyerni. Erre hirtelen itt van egy ismeretlen srác Magyarországról, aki legyőzi, ez fantasztikus” – mondta Taróczy, aki egyesben pályafutása legjobbjaként a 12. volt a rangsorban, párosban pedig Heinz Günthardttal megnyerte a wimbledoni és a párizsi Grand Slam-tornát is.

Szerinte Marozsán menetelése bizonyítja a férfi tenisz „mélységét”.

Ha ezek a gyerekek egyszer eljuthatnak oda, akkor megmutathatják, milyen jók. Hihetetlen dolgokra képesek, biztos vagyok benne, hogy ez a siker óriási önbizalmat ad neki, és sokkal jobb lesz, mint eddig

– fogalmazott.

Taróczy megjegyezte, Marozsán korábban a Davis-kupában megmutatta tehetségét, amikor is párosban ért el remek eredményeket, véleménye szerint pedig aki ebben a sorozatban bizonyít, az elbírja a nyomást.

Hozzátette, fontos, hogy a tehetséges fiatal magyar játékosok – mint például Marozsán vagy éppen Piros Zsombor és Valkusz Máté – előtt Fucsovics Márton személyében egy remek példakép áll, hiszen tíz éve ott van a nemzetközi élmezőnyben, így a többiek látják, érdemes dolgozni, hajtani.

Alcaraz legutóbb 2021-ben Franciaországban kapott ki a világranglistán 100-on kívül játékostól, Hugo Gaston győzte le az akkor még csak 18 éves teniszezőt.

Az ATP oldalának összesítése szerint 2015 óta ez volt a nyolcadik eset, hogy a világranglista első két helyezettje közül valakit egy 100-on kívülről érkező játékos búcsúztat, legutóbb tavaly Dubajban a cseh Jiri Vesely Novak Djokovicot győzte le.

A 23 esztendős Marozsán a nyolcaddöntőben a 15. helyen kiemelt horvát Borna Coriccsal találkozik. A mérkőzést eredetileg 19 órára írták ki a szervezők, azonban az esős időjárás miatt könnyen elképzelhető, hogy csúszik majd a kezdés.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a sonline.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában