Cselgáncs Eb

2018.04.26. 17:13

Csernoviczki Éva ezüstérmet szerzett

A 48 kilogrammos Csernoviczki Éva ezüstérmet nyert a tel-avivi cselgáncs Európa-bajnokság csütörtöki nyitónapján, Pupp Réka ötödik, míg Karakas Hedvig és Szabó Csaba hetedik lett a tel-avivi cselgáncs Európa-bajnokság csütörtöki nyitónapján.

Tel-Aviv, 2018. április 26. Csernoviczki Éva (j) és az orosz Irina Dolgova a tel-avivi-i cselgáncs Európa-bajnokság nõi -48 kilogrammos súlycsoportjának elõdöntõjében 2018. április 26-án. (MTI/EPA/Abir Szultan)

Fotó: Abir Szultan

Az olimpiai harmadik helyezett tatabányai dzsúdós a döntőben kikapott az orosz Irina Dolgovától, akivel szemben alulmaradt korábbi egyetlen meccsükön, a 2015-ös bakui kontinensviadalon is. A csütörtöki meccsen a 22 éves ellenfél – aki tavaly második lett a varsói Eb-n – 1 perc 18 másodperc elteltével horogdobásra vazaarit kapott.

Bár még bőven volt idő hátra, a 31 éves magyar versenyző nem talált fogást riválisán, így be kellett érnie a második hellyel.

Csernoviczki sorozatban 11. Eb-jén állhatott dobogóra, mérlege két arany-, öt ezüst- és négy bronzérem.

A junior Európa-bajnok paksi versenyző ellenfele a harmadik helyért kiírt meccsen Evelyne Tschopp volt, akivel még nem találkozott előzőleg. A tavalyi, varsói Eb-n bronzérmes svájci 22 másodperc elteltével egy hátsó gánccsal földre vitte a világ- és Európa-bajnok Braun Ákos tanítványát, és ipponnal nyert.

A 21 éves Pupp így ötödikként zárt, akárcsak 2016-ban a kazanyi Eb-n, még 48 kilósként.

A világbajnoki harmadik Karakas 57 kilóban a vigaszágon elsőként a súlycsoport talán legnagyobb sztárjával, a 32 éves Telma Monteiróval csapott össze. A portugál klasszis olimpiáról és vb-ről is rendelkezik ezüstéremmel, Eb-n pedig ötször diadalmaskodott. Mellette szólt az is, hogy eddigi hét mérkőzésükből hatszor legyőzte a Honvéd versenyzőjét. A nyolcadik meccs jó ideig értékelhető akció nélkül telt, mígnem Monteiro 42 másodperccel a vége előtt egy bokasöprésre ippont kapott, így Karakas hetedik lett.

A kecskeméti Szabó Csaba a 60 kilósok között a vigaszágon a brit Ashely McKenzie-vel került szembe, aki szerzett már bronzérmet Európa-bajnokságon. Első összecsapásuk másfél percig tartott, amikor az ellenfél egy támasztott válldobásra ippont kapott, és nyert. Az U23-as Európa-bajnoki ezüstérmes Szabó hetedikként zárt.

Borítókép: Csernoviczki Éva (j) és az orosz Irina Dolgova a tel-avivi-i cselgáncs Európa-bajnokság női -48 kilogrammos súlycsoportjának elődöntőjében 2018. április 26-án.

MTI / EPA / Abir Szultan

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a sonline.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!