ott vagyunk

2017.07.27. 21:45

Döntőben a férfi pólósok!

A magyar férfi vízilabda-válogatott magabiztos teljesítménnyel, 7-5 arányban legyőzte a görög válogatottat, ezzel bejutott a fináléba.

Egyetlen vereséget kivéve, világversenyen még soha nem nyert ellenünk a görög válogatott, ezen a statisztikán a csütörtök esti elődöntőben sem szerettek volna rontani a fiúk.

Sajnos a mérkőzés első gólját a görögök szerezték egy átlövésből, de Erdélyi Balázs rögtön egyenlített egy kevésbé szép találattal. Ezután következett egy olyan Hosnyánszky lövés, amit még jövőre is megtapsolnak. 2-1-re fordított a magyar csapat, több gól már nem esett.

A 2. negyedben is hasonlóképpen alakult a forgatókönyv, mint az előzőben: a görög találatra egy hazai bomba érkezett, Vámos robbantotta szét a kaput. Ezt követően az ellenfél egy kettős emberelőnyt kihasználva vette be Nagy Viktor ketrecét, majd az előnyt is megszerezték, ezzel 3-4-re módosították az eredményt. Egy kisebb gólszünet után aztán Gór-Nagy Miklós egy szerencsés találattal egalizált, majd Hárai ismét a javunkra fordította a meccset. 5-4 a nagyszünetben.

A 3. negyed végre más nyitányt hozott, Vámos Marci talált először kapuba, ezzel kettő lett a fór a javunkra, és több gól már nem is esett a záró negyed előtt.

Az utolsó nyolc perc elején Hosnyánszky ismét szépségdíjas góllal taszította még távolabb a görögöket a döntőtől. Manhercz Krisztián szenzációsan védekezett, Nagy Viktor pedig hozta szokásos formáját, ha a magyar blokkokban nem akadtak el a lövések, benne biztosan. A mérkőzés vége előtt még kaptunk egy találatot, de már senkit nem érdekelt, 7-5-re legyűrtük a görögöket.

A magyar válogatott az első két negyedet leszámítva, kérdést nem hagyva jutott a világbajnoki döntőbe.

(Borítókép: MTI Fotó / Koszticsák Szilárd)

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a sonline.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!