australian open

2021.02.08. 08:15

Fucsovics és Babos is továbbjutott

A 29. születésnapját ünneplő Fucsovics Márton ötszettes győzelemmel bejutott az ausztrál nyílt teniszbajnokság második fordulójába.

Hungary's Marton Fucsovics eyes the ball as he returns it to Croatia's Borna Coric during their men's singles first round tennis match on day 1 at the ATP World Tour Masters 1000 - Paris Masters (Paris Bercy) - indoor tennis tournament at The AccorHotels Arena in Paris on November 2, 2020. (Photo by FRANCK FIFE / AFP)

Forrás: AFP

Fotó: Franck Fife

A világranglista 55. helyezettje hétfőn a hazai közönség előtt szereplő Marc Polmansszal csapott össze – életében először –, aki 125. a rangsorban. Három brék után meglepetésre a szabadkártyával főtáblára került ellenfél kapta el jobban a ritmust, és 46 perc elteltével hozta a nyitószettet. A magyar játékos azonban összekapta magát, és a második játszmában háromszor, majd a harmadikban kétszer is elvette a stabilan ütő ausztrál szerváját, így 2 óra 13 percnél már ő volt szettelőnyben. A koronavírus-járvány miatt korlátozott számban jelen lévő nézők közül rendre felharsant a „Hajrá, Marci!” vagy a „Hajrá, Magyarország!” buzdítás.

A dél-afrikai születésű Polmans – aki tavaly bejutott a második körbe az Australian Openen – azonban nem adta fel, óriási csatában kicsikarta a rövidítést a negyedik felvonásban, és alig rontva kiegyenlített.

Három és fél óra elteltével a felek nekirugaszkodtak az utolsó játszmának, Polmans rögtön brékelt, de a magyar Davis Kupa-válogatott vezére 2:2-nél utolérte őt. Fucsovics egy 15 labdamenetet hozó gémben ismét brékelt, majd 5:3-nál kiszerválta a fordulatos találkozót, amely 4 óra 13 percen át tartott.

A magyar játékosra a 64 között a 17. kiemelt, háromszoros Grand Slam-bajnok svájci Stan Wawrinka vár.

Eredmény:

férfiak, 1. forduló (a 64 közé jutásért):

Fucsovics Márton–Marc Polmans (ausztrál) 4:6, 6:3, 6:1, 6:7 (3–7), 6:3

Babos Tímea is a második fordulóban

A legfrissebb világranglista 114. helyezettje hétfőn két szettben verte első összecsapásukon a belga Ysaline Bonaventure-t, aki 123. a rangsorban.

Az 56 perces első játszmában 2:2-nél egy-egy brék következett, majd a balkezes ellenfél 4:5-nél fogadóként szettlabdához jutott, de a 27 esztendős Babos fordítani tudott. Ez megtörte az egy évvel fiatalabb belga lendületét, aki a rövidítésben egyetlen labdamenetet sem tudott hozni.

A nyitójátszma után a remekül adogató magyar 3:2-nél brékelt, majd 5:2-re is vezetett, de elvesztette a szerváját, csakhogy a következő játékban Bonaventure is megremegett, és az újabb brék már a meccs végét jelentette. A találkozó 1 óra 32 percig tartott.

„Most a győzelem a legfontosabb, voltak már sokkal jobb meccseim is” – nyilatkozta a soproni teniszező a Tennis love and game Facebook-oldalnak.

„Pozitívan álltam a mérkőzéshez, jól játszottam az ellenfél szettlabdájánál is, ami mutatja, hogy ismét jó úton haladok.

A mozgásommal is elégedett vagyok, az utolsó gémben a mostani fizikumomnak köszönhetem, hogy meg tudtam nyerni.

A torna előtti kéthetes karantén nagyon nehéz volt, volt két mélypontom is, mert sokat voltam egyedül a szobámban, de túl vagyok rajta, és várom a következő meccset”

– tette hozzá.

Babosra – aki címvédőként nem indul párosban Melbourne-ben – a 64 között az orosz Anasztaszija Potapova vár, aki 101. a WTA-rangsorban.

Eredmény:

nők, 1. forduló (a 64 közé jutásért):

Babos Tímea–Ysaline Bonaventure (belga) 7:6 (7–0), 6:4

Forrás: MTI

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a sonline.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!