megállíthatatlanok

2017.07.20. 21:24

Győzelemmel csoportelsők a magyar lányok

A csoport rangadóján a magyar női vízilabda-válogatott 10-8-ra legyűrte a hollandokat.

Az 1. negyed kiegyenlített játékot hozott, a támadások egyik csapatnál sem szültek gólt. A vezetést a hollandok szerezték meg, de Szűcs Gabriella hamar egyenlített. Gangl Edina jól védte a hazai kaput, azonban egy távoli lövésnél tehetetlen volt, így ismét vezetett az ellenfél. Úgy tűnt, picit idegesek a magyar lányok, és az ellenfél jól védekezik, próbáltak minket kiszorítani. Nem sokkal a negyed vége előtt aztán ismét Szűcs érkezett, és 2-2-re hozta a félidőt.

A 2. negyed mindössze két gólt, de parázs hangulatot hozott. A vezetést Bujka Barbi révén megszereztük, aki Takács Orsi kapufáról kipattanó lövését vágta a hálóba. Ezek után úgy tűnt, kezd eldurvulni a játék, Keszthelyi Ritának ki kellett szállni a játékból orrvérzés miatt, ám egy kis ápolás után visszatérhetett. A játékvezetők aztán ötméterest ítéltek a hollandoknak, akik éltek a lehetőséggel, és Csabai Dóra is kipontozódott az első félidő végén. 3-3-mal vonultak szünetre a csapatok.

A második félidőt parádésan kezdtük, Czigány Dóra egy csodaszép akciógólból volt eredményes, majd egy holland támadóhiba után Illés Anna is betalált. A mérkőzésen először két góllal leléptük az ellenfelet. A következő holland lövés sajnos becsorgott Gangl Edina kezei alatt, viszont az ellentámadásból Czigány Dóra ismét ellenállhatatlanul tört a kapura. Gurisatti Gréta is követte csapattársa példáját, és találatával háromgólosra növeltük az előnyt. Érezni lehetett, jól megy a csapatnak, megnyugodtak a lányok, Gangl jól védett, a csapat pedig szervezetten védekezett. A negyed vége előtt aztán a hollandoknak sikerült kétgólosra csökkenteni a különbséget.

Az utolsó nyolc percre 7-5-ös eredménnyel úsztak ki a játékosok. A magyar csapat védekezése nem veszített a hatékonyságából, majd egy Bujka ellen elkövetett szabálytalanság miatt ötméterest ítéltek a javunkra. Keszthelyi Rita ismét három gólra növelte az előnyt. A következő ellentámadásból betalált az ellenfél, de Gurisatti Gréta találatával nem engedtünk a háromgólos különbségből. Yasemin Smit sajnos nem így gondolta, és beejtette kapunkba a labdát. Másfél perccel a vége előtt ismét megítéltek nekünk egy ötméterest, Keszthelyi keze most sem remegett meg. Az utolsó percben esett még egy holland gól, de ezzel együtt is 10-8-ra megnyertük a mérkőzést.

A magyar lányok csoportelsőként a negyeddöntőbe jutottak, ahol várhatóan az Új-Zéland-Kanada találkozó győztesével fognak játszani július 24-én, hétfőn.

(Borítókép: MTI Fotó / Koszticsák Szilárd)

Címkék#vízilabda

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a sonline.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!