universiade

2017.08.18. 10:20

Könnyedén nyertek a vízilabdások

A női magyar válogatott rendkívül magabiztosan, 17-6-ra legyőzte Japánt a Tajvanon zajló Universiade női vízilabdatornájának nyitónapján. Példájukat a férfi pólósok is követték.

A Magyar Vízilabda Szövetség beszámolója szerint a találkozó legjobbja a hibátlanul célzó, ötgólos Szilágyi Dorottya volt.

„Jól álltunk a mérkőzéshez, a kezdéshez, és minden negyedet megnyertünk” – mondta Bíró Attila szövetségi kapitány, aki szerint azért is van nagy értéke ennek a sima győzelemnek, mert csak két játékos hiányzik a budapesti világbajnokságon szerepelt japán csapatból.

„Jó volt a védekezés, három negyed után 13-3-ra vezettünk, csak az utolsó negyedben kaptunk picivel könnyebb gólokat. Jó felkészülés volt ez a találkozó a Kanada elleni mérkőzésre” – tette hozzá.

Az edző arról is beszélt, hogy következő ellenfelükre, az angolokra nem készülnek külön. Pénteken konditeremben, szombaton pedig kétszer medencében edzenek, mert szeretnének a torna második hetére olyan állapotba kerülni, hogy bárkit kapjanak is a negyeddöntőben, ne okozhasson gondot.

A női csapat vasárnap a britek ellen folytatja szereplését.

Märcz Tamás szövetségi kapitány együttese a pénteki nyitónapon összesen több mint 27 percen keresztül nem kapott gólt Kanadától, ráadásul mindössze hat kapura lövést engedélyezett riválisának. A magyarok végül 17-3 arányban múlták felül ellenfelük.

A férfiválogatott két nap múlva a szerbekkel találkozik.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a sonline.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!