Labdarúgó NB I

2018.06.19. 10:41

Rövidebb lesz a szünet az OTP Bank Ligában

Az MLSZ elnöksége már korábban döntött arról, hogy rövidebb lesz az OTP Bank Ligában a téli szünet, az indoklás szerint azért, mert eddig kiemelkedően hosszú volt, a mérkőzések nélküli időszak megtörte a csapatok felkészülését és negatív hatással volt a teljesítményre.

A december 15-i zárás után február 2-án folytatódik majd az élvonalbeli bajnokság 2018-2019-es idénye, és a hétvégén is rendeznek Magyar Kupa-mérkőzéseket – közölte kedden a Magyar Labdarúgó Szövetség (MLSZ).

„Az MLSZ az elmúlt években fokozatosan rövidített a szüneten, ám amíg nem rendelkezett minden stadion pályafűtéssel, nem volt biztosított a játékra alkalmas gyep a stadionokban a téli időszakban. A télen alácsövezendő Szusza Ferenc Stadion kivételével 2018 nyarára minden OTP Bank Liga-klub rendelkezik megfelelő fűtéssel, amely alkalmassá teszi a létesítményeket a leghidegebb időszakban való meccsrendezésre is”

- olvasható most az mlsz.hu oldalon.

Az előző szezonban az utolsó őszi fordulót december 9-én, az első tavaszit pedig február 24-én rendezték.

Az új bajnokság július 21-én indul és 2019. május 19-én fejeződik be.

A szurkolókat érintő újdonság még, hogy a Magyar Kupa hatodik fordulójának eseményei hétvégére kerülnek.

„Ez az a kör, amikor az NB I-es csapatok csatlakoznak a mezőnyhöz, így az alacsonyabb osztályú klubok hétvégén fogadhatják patinás riválisukat”

- áll a honlapon.

Az új idény pontos menetrendje június utolsó napjaiban alakul ki és a sorsolás is akkor készül majd el.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a sonline.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!